A Városligetnél bővült a Mol Bubi

A Városligetnél bővült a Mol Bubi

Több száz vadonatúj Mol Bubi kerékpárt használhatnak ezentúl a fővárosiak, ráadásul a napokban újabb helyszínekkel bővül a gyűjtőállomások köre. A télen is népszerű közbringa-rendszerben a 2021-es megújulás óta közel duplájára nőtt a kerékpárok száma.

A tavaszias időjárás közeledtével jelentősen bővül a Mol Bubi közbringa-rendszer. Március elsejétől 200 vadonatúj kerékpár és a napokban elkészülő három új gyűjtőállomás is a fővárosban közlekedők rendelkezésére áll.

Ezzel a Városligetben az Ajtósi Dürer Sor – Stefánia út és az Olof Palme sétány – Zichy Mihály út kereszteződésekben, valamint a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó mellett is fel lehet venni és le lehet tenni a kerékpárokat. A most elkészülő állomások régi területi hiányosságát pótolják a közbringa-szolgáltatásnak.

A Mol Bubi flottája a 2021 májusi újraindulás óta 1200 kerékpárról közel a duplájára nőtt, így már összesen 2260 kerékpár érhető el, a gyűjtőállomások száma pedig 183-ra emelkedett.

Az új állomások kialakításakor a BKK figyelemmel volt arra is, hogy a fővárosiak és a kikapcsolódni vágyók által kedvelt Városliget könnyedén és zölden legyen megközelíthető és egy fontos zöldterülethez nyújtsanak közvetlen kapcsolatot. Ezen felül figyelt a társaság arra is, hogy az új kulturális intézmények, a többi között a Magyar Zene Háza közvetlen közelében is létrejöjjön egy új gyűjtőállomás.

A tavaly megnyitott létesítmény ráadásul a közösségi közlekedési eszközök közül az egyik legkönnyebben a Mol Bubi kerékpárokkal érhető el. Ennek köszönhetően munka után vagy hétvégén egy koncert, egy állatkerti kirándulás vagy egy városligeti séta érdekében is bármikor használhatók a népszerű közbringák. Az állomások megvalósulását a Városliget Zrt. támogatta.

A fővárosi közbringa-hálózat a 2021-es megújulása óta folyamatosan fejlődik és bővül. A BKK 2022-ben összesen 500 új Mol Bubi biciklit állított forgalomba, legutóbb október elején 200 kerékpárral bővült az állomány, az állomások sora pedig februárban a Hard Rock Hotelnél és az Orczy térnél kiépített állomással gyarapodott. A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a fővárosiak igényeit kiszolgálva a lehető legtöbb ügyfél számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, ezért a társaság a tervek szerint idén is folyamatosan bővíti a közbringra-rendszer szolgáltatási területét és a flottáját.

A Mol Bubi havi és átlagos napi használata 60-70 százalékkal bővült, ami annak ismeretében különösen kiemelkedő, hogy a közbringa flottája 30 százalékkal nőtt.

Januárhoz képest 8 százalékkal több hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Az eladó lakások és házak kínálata 146 ezerre bővült. Országrészenként eltérő mértékű az emelkedés.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.