Kétszáz bringával bővült a Bubi-flotta

Kétszáz bringával bővült a Bubi-flotta

Ismét bővült Budapest közbringa-szolgáltatása, a Mol Bubi. Ennek köszönhetően a fővárosban közlekedők immár több mint kétezer kerékpárt használhatnak a rendszerben.

A Budapesti Közlekedési Központ ismét jelentős bővítést hajt végre a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás eszközparkjában. A társaság október elején mintegy 200 vadonatúj kerékpárral gyarapítja az elérthető biciklik számát. Az első példányok már az utcán vannak, napokon belül pedig összesen 2060 bringát használhatnak a fővárosiak.

A BKK azért döntött a MOL Bubi újabb bővítéséről, mert a közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a tavaly májusi megújulás óta folyamatosan nő. A felhasználók egyértelműen a kerékpárflotta növelését említik legfontosabb igényként. A társaság – a mostani bővítéssel együtt – 2022-ben összesen 500 darab új MOL Bubi kerékpárt állított forgalomba, azaz a meglévő állomány harmadával gyarapította a rendszert.

Az elmúlt másfél évben időről időre újabb csúcsokat állított fel a Mol Bubi, már több mint 3 milliószor utaztak a kerékpárokkal, az utolsó nyári hónapban több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe a szolgáltatást. Sőt, szeptember elején egyetlen nap alatt több mint 16 ezerszer utaztak a zöld biciklikkel.