Új tarifákkal kezdi az új évet a Mol Bubi

Új tarifákkal kezdi az új évet a Mol Bubi

Változnak a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás díjai január 19-től. Ezzel együtt a szolgáltatás is fejlődni fog, hiszen jövőre újabb gyűjtőállomások és több száz vadonatúj kerékpár állhat forgalomba, azaz a tavaly májusi indulása óta duplájára nő a kerékpárok száma.

Jövő év elején bővül a Mol Bubi szolgáltatási területe, több száz kerékpárral nő az eszközpark, ennek megfelelően változik a rendszer használati díja is.

A havi bérlet ára januártól 1000 forint, az éves bérlet 8500 forint, a percdíj 40 forint lesz, a díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad.

A rendszerben a havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két kerékpárt lehetett használni, – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően – a második kerékpárért percdíjat számol fel a rendszer.

A Mol Bubi eszközparkja nagy mértékben nőtt a rendszer 2021-es megújulása óta, ahogy bővült a szolgáltatási területe is. A Bubi szinte minden rekordot megdöntött 2022-ben. A korábbihoz képest bővebb szolgáltatás már nagyobb karbantartási és üzemeltetési költségekkel is jár. A bevételek növelése biztosítja, hogy még több gyűjtőállomás és modern kerékpár álljon a felhasználók rendelkezésére.

A BKK tájékoztatása szerint továbbra is versenyképes feltételekkel lehet igénybe venni a közbringákat, hiszen a rendszer 2021-es megújulása előtti tarifákhoz képest jelentősen alacsonyabb díjért, mindössze ezer forintért lehet egy hónapra bérletet venni. Ezért az összegért gyakorlatilag korlátlanul lehet használni a Mol Bubikat, hiszen a felhasználók 98 százalékban 30 percnél rövidebb időre veszik fel a kerékpárokat, erre az időre pedig nem kell percdíjat fizetni.

2022-ben 500 vadonatúj Mol Bubi bicikli állt forgalomba, legutóbb október elején 200 kerékpárral bővült az állomány, így már 2060 közbringa áll a közlekedők rendelkezésére. Az idei bővülésnek köszönhetően jelenleg összesen 178 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat. A BKK tervei szerint ez a szám jövőre tovább emelkedhet.

A közbringarendszer a 2021-es megújulása, azaz tavaly május óta sorra döntötte a rekordokat, idén november közepén pedig átlépte a 4 milliós utazásszámot.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.