Újabb BKK-járatokon szállíthatunk kerékpárt

Újabb BKK-járatokon szállíthatunk kerékpárt

Három vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban, a 102-es, a 128-as és a 129-es buszokra biciklivel is fel lehet szállni.

A kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt kéri a kerékpárt szállító ügyfeleitől, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal és szükség szerint adják át nekik a helyet. A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

Decemberben az esti időszakban a 128-as és a 129-es vonalakon még egyelőre olyan járművek közlekednek, amelyeken nem lesz lehetőség kerékpárok szállítására.

Az elmúlt időszakban nagyon népszerűvé vált a kerékpározás Budapesten: egyre többen használják mind a MOL Bubi bringákat, mind a saját tulajdonú bicikliket. A Budapesti Közlekedési Központ támogatja a XXI. századi, környezetkímélő közlekedési módokat:, több autóbuszon, a Tatra villamosokon, a D14-es hajójáraton és a HÉV-en is lehet kerékpárt szállítani.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.