Hatodik helyen zárt Beekse Bergenben Vas Kata Blanka

Hatodik helyen zárt Beekse Bergenben Vas Kata Blanka

Tovább folytatja stabil szereplését a cyclocross világkupában az Európa-bajnoki bronzérmes magyar kerékpárversenyző.

A terepkerékpár világkupában két ötödik helyezés után ezúttal a hatodik helyen szelte át a célvonalat Vas Kata Blanka. Az SD Worx 21 éves magyar bringása a legjobb nem hollandként végzett a Beekse Bergenben hazai pályán tekerő versenyzők között. A győzelmet Shirin Van Anrooij szerezte meg Fem Van Empel és Puck Pieterse mögött.

Az egy héttel korábban Eb-bronzérmet szerző Vas Blanka a világkupa-verseny miatt ezúttal nem vett részt a csehországi Toi Toi Kupa negyedik fordulóján, így – bár az első három versenyt egyaránt megnyerte – elveszítette első helyét összetettben, mivel a mögötte háromszor is ezüstérmes cseh Kristyna Zemanová győzelmével az élre állt. A Veseli nad Luznici városában megtartott C2-es verseny egyetlen magyar résztvevője a 16 éves Bruchner Regina volt, aki a 16. helyen zárta a viadalt.

Több magyar terepkerékpáros vitézkedett szombaton Temesváron is. A Lunca Timisului C1 kategóriájú versenyén a nők elit versenyében a Cube-Csömör versenyzője, Schmidel Regina a második helye zárt a belga Audrey De Keersmaeker mögött. Bungyis Panna 5., Péteri Niké 6., Szekeres Vikt��ria pedig 8. helyen ért célba. A férfiak elit versenyében a holland Gosse Van Der Meer diadalmaskodott. A magyarok közül Sylvester Balázs 4., Mindszenti Ákos 6., Darányi Bence 7., Tatár Márton 15. lett. A junior fiúk versenye Takács Zsombor révén magyar aranyéremmel zárult, Kiss Vince Dániel 6., Erős Áron 8. lett.

A Budapesti Értéktőzsde minimális erősödéssel fejezte be a hetet, ezzel újabb történelmi csúcsot döntött. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével zöldben zárták a kereskedést.