Hatodik helyen zárt Beekse Bergenben Vas Kata Blanka

Hatodik helyen zárt Beekse Bergenben Vas Kata Blanka

Tovább folytatja stabil szereplését a cyclocross világkupában az Európa-bajnoki bronzérmes magyar kerékpárversenyző.

A terepkerékpár világkupában két ötödik helyezés után ezúttal a hatodik helyen szelte át a célvonalat Vas Kata Blanka. Az SD Worx 21 éves magyar bringása a legjobb nem hollandként végzett a Beekse Bergenben hazai pályán tekerő versenyzők között. A győzelmet Shirin Van Anrooij szerezte meg Fem Van Empel és Puck Pieterse mögött.

Az egy héttel korábban Eb-bronzérmet szerző Vas Blanka a világkupa-verseny miatt ezúttal nem vett részt a csehországi Toi Toi Kupa negyedik fordulóján, így – bár az első három versenyt egyaránt megnyerte – elveszítette első helyét összetettben, mivel a mögötte háromszor is ezüstérmes cseh Kristyna Zemanová győzelmével az élre állt. A Veseli nad Luznici városában megtartott C2-es verseny egyetlen magyar résztvevője a 16 éves Bruchner Regina volt, aki a 16. helyen zárta a viadalt.

Több magyar terepkerékpáros vitézkedett szombaton Temesváron is. A Lunca Timisului C1 kategóriájú versenyén a nők elit versenyében a Cube-Csömör versenyzője, Schmidel Regina a második helye zárt a belga Audrey De Keersmaeker mögött. Bungyis Panna 5., Péteri Niké 6., Szekeres Vikt��ria pedig 8. helyen ért célba. A férfiak elit versenyében a holland Gosse Van Der Meer diadalmaskodott. A magyarok közül Sylvester Balázs 4., Mindszenti Ákos 6., Darányi Bence 7., Tatár Márton 15. lett. A junior fiúk versenye Takács Zsombor révén magyar aranyéremmel zárult, Kiss Vince Dániel 6., Erős Áron 8. lett.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.