Vas Kata Blanka egy ötödik hellyel folytatta a világkupát

Vas Kata Blanka egy ötödik hellyel folytatta a világkupát

Csehország után Belgiumban is ötödikként haladt át a célvonalon a terepkerékpár-világkupában a 21 éves magyar versenyző.

A belgiumi Maasmechelen adott otthont a cyclocross Világkupa következő fordulójának. A mezőnynek egy új pályán kellett összemérnie erejét, a pálya ugyanis először szerepel az UCI naptárában, korábban C1-es és C2-es versenyt sem tartottak még a helyszínen.

A nők elit versenyében a mostani sikerével a Világkupában négyből négy győzelemmel álló Fem Van Empel végzett az élen két honfitársa, Puck Pieterse, Shirin Van Anrooij és Denise Betsema előtt. Vas Kata Blanka a győztestől 1 perc 5 másodperccel lemaradva – csakúgy, mint egy hete a csehországi Táborban – az előkelő ötödik helyen végzett, a regnáló világbajnok holland Marianne Vos előtt.

A férfiak elit versenyét a belga Laurens Sweeck nyerte a holland Lars Van der Haar és a belga Eli Iserbyt előtt.

Blanka öccse, Vas Barnabás a junior fiúk versenyében indult, és a nyolcadik helyen zárta a viadalt.

Az elmúlt néhány hétben ellepték a hazai és nemzetközi sajtót a ChatGPT-ről szóló hírek. A csetbot ékes bizonyítéka a mesterséges intelligencia rohamos fejlődésének, ugyanakkor számos más területre is begyűrűzött már az MI.

Továbbra is ütemezetten halad a Lánchíd felújítása: a szakemberek már festik az átkelő járdáira a következő hónapokban visszakerülő korlátokat és műemléki elemeket is.