Ötödik hellyel rajtolt a cyclocross világkupában Vas Kata Blanka

Ötödik hellyel rajtolt a cyclocross világkupában Vas Kata Blanka

Jó versenyzéssel, a győztestől mindössze 9 másodperces hátrányban az ötödik helyen végzett a csehországi terepkerékpár versenyen a magyar bringasport üdvöskéje.

Vas Kata Blanka ötödik hellyel kezdte meg szereplését a cyclocross világkupa-sorozatban a csehországi Táborban vasárnap. Az SD Worx 21 éves magyar bajnok bringása a sorozat első két, tengerentúli állomását kihagyta, ezalatt felkészülésként alacsonyabb rangú európai viadalokon indult: háromszor győzött Csehországban, majd Hollandiában második lett, egy belga versenyen pedig ismét nyert.

A harmadik futamon pedig becsatlakozott a vk-sorozatba, a Táborban rendezett, végig izgalmas viadalon kiválóan tekert. A hatkörös verseny felénél 12 másodperces hátrányban volt az élbolyhoz képest, a záró kört viszont ő kezdte meg az élen, ám a zárkózás az utolsó körre kissé kivette az erejét.

A viadalon a két amerikai versenyen is első holland Fem van Empel végzett az élen a női versenyben honfitársai, Puck Pietersen, Annemarie Worst és Denise Betsema előtt, legjobb nem hollandként Vas Blanka ötödikként zárt. A mezőny másik magyarja, Schmidel Regina 42. lett.

A férfiak elit versenyében Eli Iserbyt révén belga győzelem született, a dobogóra a hollan Lars Van der Haar és a belga Michael Vanthourenhout állhatott fel. Az egyetlen magyar induló, Sysévester Balázs a 22. helyen végzett.

Az utánpótlás kategóriákban mezőnyében is voltak magyar versenyző. A férfiiak U23-as versenyét a belga Thibau Nys nyerte, Takács-Valent Márk a 37. helyen ért célba. A junior fiúknál a francia Léo Bisiax győzött, Vas Barnabás a 19., Takács Zsombor a 21. helyen végzett. A junior lányok versenyében a holland Lauren Molengraff diadalmaskodott a szlovák Viktória Chladonová előtt. Bruchner Regina a 23., Bungyis Panna a 35. lett a futamban.

A világkupa jövő hétvégén Belgiumban, Maasmechelenben folytatódik.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.