Ötödik hellyel rajtolt a cyclocross világkupában Vas Kata Blanka

Ötödik hellyel rajtolt a cyclocross világkupában Vas Kata Blanka

Jó versenyzéssel, a győztestől mindössze 9 másodperces hátrányban az ötödik helyen végzett a csehországi terepkerékpár versenyen a magyar bringasport üdvöskéje.

Vas Kata Blanka ötödik hellyel kezdte meg szereplését a cyclocross világkupa-sorozatban a csehországi Táborban vasárnap. Az SD Worx 21 éves magyar bajnok bringása a sorozat első két, tengerentúli állomását kihagyta, ezalatt felkészülésként alacsonyabb rangú európai viadalokon indult: háromszor győzött Csehországban, majd Hollandiában második lett, egy belga versenyen pedig ismét nyert.

A harmadik futamon pedig becsatlakozott a vk-sorozatba, a Táborban rendezett, végig izgalmas viadalon kiválóan tekert. A hatkörös verseny felénél 12 másodperces hátrányban volt az élbolyhoz képest, a záró kört viszont ő kezdte meg az élen, ám a zárkózás az utolsó körre kissé kivette az erejét.

A viadalon a két amerikai versenyen is első holland Fem van Empel végzett az élen a női versenyben honfitársai, Puck Pietersen, Annemarie Worst és Denise Betsema előtt, legjobb nem hollandként Vas Blanka ötödikként zárt. A mezőny másik magyarja, Schmidel Regina 42. lett.

A férfiak elit versenyében Eli Iserbyt révén belga győzelem született, a dobogóra a hollan Lars Van der Haar és a belga Michael Vanthourenhout állhatott fel. Az egyetlen magyar induló, Sysévester Balázs a 22. helyen végzett.

Az utánpótlás kategóriákban mezőnyében is voltak magyar versenyző. A férfiiak U23-as versenyét a belga Thibau Nys nyerte, Takács-Valent Márk a 37. helyen ért célba. A junior fiúknál a francia Léo Bisiax győzött, Vas Barnabás a 19., Takács Zsombor a 21. helyen végzett. A junior lányok versenyében a holland Lauren Molengraff diadalmaskodott a szlovák Viktória Chladonová előtt. Bruchner Regina a 23., Bungyis Panna a 35. lett a futamban.

A világkupa jövő hétvégén Belgiumban, Maasmechelenben folytatódik.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...