Belgiumban is versenyt nyert Vas Kata Blanka

Belgiumban is versenyt nyert Vas Kata Blanka

A csehországi tripla győzelem és a hollandiai ezüstérem után Belgiumban újabb versenyen diadalmaskodott a legismertebb magyar cyclocross versenyző.

A csehországi Toi Toi Cup első három állomásán nem talált legyőzőre, majd Hollandiában a dobogó második fokára állhatott fel az SD Worx magyar tehetsége. Vas Kata Blanka ezúttal Belgiumban, a Kermiscross Ardooie C2-es besorolású viadalon folytatta terepkerékpáros szezonját.

A versenyen egyik nagy riválisával, a holland Shirin Van Anrooijjal csatázott a győzelemért, végül 27 másodperces előnnyel elsőként haladt át a célvonalon. A bronzérmet a szintén holland Aniek Van Alphen kaparintotta meg.

Blanka vasárnap megkezdi szereplését a cyclocross Világkupában is, a csehországi Táborban a világ legjobbjaival mérheti össze erejét.

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.

Országszerte több mint négyszáz helyszínen várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális eseménye. A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, de Budapesten és sok vidéki városban is igazi programkavalkádra lehet számítani. A szervezők nem feledkeztek meg a foci Eb-ről sem.

Tesztüzemben immár az utasok számára is elérhető a MÁV integrált útvonaltervező-szolgáltatása. Az EMMA rendszerében elérhető szolgáltatások köre a vasúttársaság szerint a közeljövőben bővülni fog.

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...