Háromból három Vas Kata Blanka csehországi mérlege

Háromból három Vas Kata Blanka csehországi mérlege

A Csehországban zajló cyclocross-versenysorozat harmadik állomásán a harmadik győzelmét is bezsebelte az SD Worx 21 éves magyar kerékpárversenyzője.

Eddig minden a tervek szerint alakul Vas Kata Blanka terepkerékpáros szezonjának csehországi időszakában. A Toi Toi Cup nevű versenysorozat Holy Vrchy-ban rendezett első, és a Hlinskoban tartott második fordulóját követően a harmadik versenyt is megnyerte a legismertebb magyar női kerékpáros.

A 16 ezer lakosú Jicin látta vendégül szombaton a C2-es kategóriájú sorozat mezőnyét, melynek női elit versenyében Vas Kata Blanka meggyőző fölénnyel, több mint egy perces előnnyel diadalmaskodott a harmadszor is ezüstérmet szerző cseh Kristyna Zemanová és a szintén hazai színeket képviselő Pavla Havliková előtt.

A férfiak elit versenyét a belga Ferdinande Anton nyerte. A junior fiúknál szintén volt oka az örömre a magyar szurkolóknak és a Vas családnak, ugyanis Blanka öccse, a 16 éves Vas Barnabás a múlt heti bronzérem után ezúttal ezüstérmet vihetett haza, miután 2 másodperccel a győztes cseh Vaclav Jezek mögött ért célba.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.