Győzelemmel kezdte a cyclocross-szezont Vas Kata Blanka

Győzelemmel kezdte a cyclocross-szezont Vas Kata Blanka

Hazánk első számú női kerékpár-versenyzője szerdán Csehországban kezdte meg a terepkerékpáros versenyszezont, és egyből az első helyen szelte át a célvonalat.

Csehországban, a Hole Vrchy-ben rendezett Toi Toi Cup nevű versennyel kezdte meg idei terepkerékpáros versenyszezonját Vas Kata Blanka. A SD Worx 21 éves magyar bringása remekül kezdte a szezont, és fölényesen, 1 perc 49 másodperces előnnyel megnyerte a C2 kategóriájú női versenyt a cseh Krystina Zemanová és a német Judith Král előtt.

A férfiak versenyében a cseh Michael Boros diadalmaskodott.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...