Győzelemmel kezdte a cyclocross-szezont Vas Kata Blanka

Győzelemmel kezdte a cyclocross-szezont Vas Kata Blanka

Hazánk első számú női kerékpár-versenyzője szerdán Csehországban kezdte meg a terepkerékpáros versenyszezont, és egyből az első helyen szelte át a célvonalat.

Csehországban, a Hole Vrchy-ben rendezett Toi Toi Cup nevű versennyel kezdte meg idei terepkerékpáros versenyszezonját Vas Kata Blanka. A SD Worx 21 éves magyar bringása remekül kezdte a szezont, és fölényesen, 1 perc 49 másodperces előnnyel megnyerte a C2 kategóriájú női versenyt a cseh Krystina Zemanová és a német Judith Král előtt.

A férfiak versenyében a cseh Michael Boros diadalmaskodott.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.