Győzelemmel kezdte a cyclocross-szezont Vas Kata Blanka

Győzelemmel kezdte a cyclocross-szezont Vas Kata Blanka

Hazánk első számú női kerékpár-versenyzője szerdán Csehországban kezdte meg a terepkerékpáros versenyszezont, és egyből az első helyen szelte át a célvonalat.

Csehországban, a Hole Vrchy-ben rendezett Toi Toi Cup nevű versennyel kezdte meg idei terepkerékpáros versenyszezonját Vas Kata Blanka. A SD Worx 21 éves magyar bringása remekül kezdte a szezont, és fölényesen, 1 perc 49 másodperces előnnyel megnyerte a C2 kategóriájú női versenyt a cseh Krystina Zemanová és a német Judith Král előtt.

A férfiak versenyében a cseh Michael Boros diadalmaskodott.

Új stratégiát próbál ki a városi galambokkal szemben az osztrák főváros: ellenőrzött körülmények közé tereli őket, hogy könnyebben tudják szabályozni a populációt. A beteg madarakat kezelik, hogy javuljon az állomány egészségi állapota.

A kényelmesebb és gyorsabb vásárlás érdekében – mivel a tranzakciók 60 százalékát már bankkártyával végzik az ügyfelek – a BKK jegy- és bérletautomata-hálózatának egy része decembertől készpénzmentessé válik. A készülékek üzemeltetése ennek köszönhetően még kiszámíthatóbb és üzembiztosabb lesz.