Újabb versenyt nyert Csehországban Vas Kata Blanka

Újabb versenyt nyert Csehországban Vas Kata Blanka

Folytatja remek szereplését a 21 éves magyar bringás, a héten már másodszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára cyclocross versenyen Csehországban.

Folytatódott Csehországban a Toi Toi Cup terepkerékpár-versenysorozat. Szerdán Hole Vrchy volt az első forduló házigazdája, szombaton pedig Hlinsko mellett mérhette össze erejét a C2-es besorolású verseny mezőnye.

Az első fordulót fölényesen megnyerő Vas Kata Blanka ezúttal is remek versenyt produkált, és egy héten belül immár másodszor is elsőként tekert át a célvonalon. Az SD Worx versenyzője mögött ezúttal is a cseh Kristyna Zemanová végzett a második helyen, még a harmadik a belga Laura Verdonschot lett. A duó 41 másodperccel Blanka után ért célba.

A nőihez hasonlóan a férfi elit kategóriában is duplázás történt, megint Michael Boros győzött. A junior fiúknál szintén hazai versenyző, Vaclav Jezek végzett az első helyen, Vas Kata Blanka öccse, a 16 éves Vas Barnabás pedig bronzérmet szerzett.

Csaknem egy teljes hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt. Július 26 és augusztus 15 között a gyalog és mikromobilitási eszközzel (kerékpárral vagy rollerrel) közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot.

A közösségi autózás már 1992 óra része Bécs mindennapjainak. Az igények akkorák, hogy a Free2move vállalat az év végére 1100 járműre bővíti flottáját az osztrák fővárosban.