Újabb versenyt nyert Csehországban Vas Kata Blanka

Újabb versenyt nyert Csehországban Vas Kata Blanka

Folytatja remek szereplését a 21 éves magyar bringás, a héten már másodszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára cyclocross versenyen Csehországban.

Folytatódott Csehországban a Toi Toi Cup terepkerékpár-versenysorozat. Szerdán Hole Vrchy volt az első forduló házigazdája, szombaton pedig Hlinsko mellett mérhette össze erejét a C2-es besorolású verseny mezőnye.

Az első fordulót fölényesen megnyerő Vas Kata Blanka ezúttal is remek versenyt produkált, és egy héten belül immár másodszor is elsőként tekert át a célvonalon. Az SD Worx versenyzője mögött ezúttal is a cseh Kristyna Zemanová végzett a második helyen, még a harmadik a belga Laura Verdonschot lett. A duó 41 másodperccel Blanka után ért célba.

A nőihez hasonlóan a férfi elit kategóriában is duplázás történt, megint Michael Boros győzött. A junior fiúknál szintén hazai versenyző, Vaclav Jezek végzett az első helyen, Vas Kata Blanka öccse, a 16 éves Vas Barnabás pedig bronzérmet szerzett.

November utolsó szombatján különleges fogadtatásban volt részük a Keleti pályaudvarra érkezőknek, a MÁV ugyanis felvonultatta a 75 éve működő Utasellátó eddigi történetének valamennyi étkező- és büfékocsiját. Az érdeklődők bejárhatták és lefotózhatták a járműveket, és vásárolhatta is az étlapokról.

Az október záróértékéhez viszonyítva jelentős eredményeket mutatott a BUX. A Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot, ami 3,3 százalékos erősödés az előző hónaphoz képest. A november a csengetések terén is aktív volt a pesti parketten.

Az olimpiai ezüstérmes sportembert négy évre választották a Magyar Öttusa Szövetség elnökévé. Balogh Gábor viharos időszakban veszi át a kormányrudat, ugyanis a sportág az átalakulás kellős közepén van.