Hollandiai dobogóval folytatta a szezont Vas Kata Blanka

Hollandiai dobogóval folytatta a szezont Vas Kata Blanka

Első számú női terepkerékpár-versenyzőnk egy ezüstöt tett hozzá idei éremkollekciójához. Több magyar versenyző a Szlovák Kupában próbált szerencsét.

A csehországi Toi Toi Cup első három állomásának megnyerését követően Hollandiában folytatta a cyclocross szezont Vas Kata Blanka. Az SD Worx 21 éves magyar bringása az Oisterwijkben megrendezett C2-es kategóriájú versenyen a hazaiai üdvöskéje, a 20 esztendős Puck Pieterse mögött 31 másodperc hátránnyal a második helyen szelte át a célvonalat. A bornzérmet a szintén holland Leonie Bentved szerezte meg. Pieterse a szakág jelenlegi U23-as világbajnoka, és a Világkupa-sorozatban is ő volt a korosztály legjobbja tavaly.

Nem Vas Blanka volt az egyetlen magyar kerékpáros, aki cyclocross versenyen indult hétvégén. Szombaton és vasárnap a szlovákiai Donány (Dohnany) volt a házigazdája a Szlovák Kupa szintén C2-es besorolású dupla fordulójának. A nők elit versenyében mindkétszer a cseh Kristyna Zemanová diadalmaskodott, a Cube-Csömör versenyzője, Schmidel Regina szombaton 16., vasárnap 12. helyen zárt. A férfiak elit versenyét szombaton a belga Ward Huybs, vasárnap a cseh Zdenek Stybar nyerte. Legjobb magyarként a Takács-Valent Márk egy 16. és egy 13. helyet szerzett.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.