Szlovákiában is vitézkedtek a magyar terepkerékpárosok

Szlovákiában is vitézkedtek a magyar terepkerékpárosok

Egyre több országban rajtol el a kerékpárosok cyclocross szezonja. Csehország után Szlovákiában is elkezdődtek a versenyek, ahol több magyar bringás is megmérette magát.

Vasárnap megkezdődött Szlovákiában is a cyclocross szezon, a Szlovák Kupa első fordulójának Zólyombréznó (Podbrezová) adott otthont. Vas Kata Blanka csehországi győzelmi szériája mellett északi szomszédunknál is a pontszerzés reményében indult el több magyar bringás is az elit és az uténpótlás kategóriákban. A cseh Toi Toi Kupához hasonlóan a Szlovák Kupa versenyei is C2 besorolásúak.

A férfi elit versenyzők 30 fős mezőnyében a cseh Simon Vanicek bizonyult a legjobbnak, a magyar versenyzők közül a 13. helyen záró Takács-Valent Márknak és a 14. Sylvester Balázsnak jött össze a pontszerzés.

A nők elit versenyét a hazaiak nagy örömére Viktória Chladonová nyerte, legjobb magyarként Schmidel Regina a negyedik helyen végzett a 17 fős mezőnyben. Bungyis Panna 11., Szekeres Viktória 13., Tóth Réka 14. lett.

A versenysorozat szombaton és vasárnap dupla fordulóval folytatódik, mindkét napon Donány (Dohnany) lesz a házigazda.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.