Az év legjobbjait díjazta a Budapesti Értéktőzsde

Az év legjobbjait díjazta a Budapesti Értéktőzsde

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a tőkepiac kiemelkedő teljesítményeit díjazó gáláját, a BÉT Legeket. A több mint két évtizedes múlttal rendelkező eseményre a BÉT új székházában került sor.

A hazai pénz- és tőkepiac meghatározó szereplőit felvonultató, zártkörű szakmai esemény a tavalyi, hibrid formátum után ismét személyes jelenléttel került megrendezésre, ezúttal a Budapesti Értéktőzsde új székházában. A díjátadó gála dr. Patai Mihálynak, a BÉT elnökének, a Magyar Nemzeti Bank alelnökének nyitóbeszédével vette kezdetét, majd dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója köszöntötte a résztvevőket. A Pénzügyminisztériumot Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár, míg az Innovációs és Technológiai Minisztériumot dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár képviselte az eseményen.

A BÉT összesen 26 kategóriában díjazta a jelölteket. A győztesek mezőnye a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri véleménye és a tőzsdei vállalatok piaci teljesítménye nyomán alakult ki, míg az év online hazairészvény-kereskedési platformja ezúttal is a felhasználók online leadott szavazatai alapján került kiválasztásra.

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó elismerést, az év befektetési szolgáltatója díjat az Equilor Befektetési Zrt kapta. A tavalyi évhez képest 5 új kategóriában hirdetett nyertest a BÉT. A Növekedési Kötvényprogram főforgalmazója a Magyar Bankholding Zrt. lett, míg Az év alaptőke-emelése befektetési szolgáltató díjat az OTP Bank Nyrt., a Hosszú távú árfolyam emelkedést elérő vállalatnak járó elismerést pedig a 4iG Nyrt. vihette haza. További két újonnan bevezetett kategória a BÉT középvállalati piaca, a BÉT Xtend teljesítményeit hivatott díjazni – Az év feltörekvő vállalata a BÉT Xtend piacon címet a Gloster Infokommunikációs Nyrt. nyerte el, a BÉT Xtend különdíjjal pedig a platform történetének első szintlépését produkáló Megakrán Nyrt. gazdagodott.

Visszatért továbbá számos, a korábbi évekből már jól ismert, jelentős presztízzsel bíró elismerés. A Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díj esetében első alkalommal alakult ki holtverseny – az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt., a PannErgy Nyrt., valamint a Magyar Telekom Nyrt. osztozott a díjon.

Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója kategóriában az OTP Bank Nyrt. győzedelmeskedett, míg másodikként a MOL Nyrt., harmadikként pedig a Richter Gedeon Nyrt. ért célba. Az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cégei is elismerésben részesültek, a dobogó felső fokára a WOOD & Company állhatott fel, második helyezettként a Concorde Értékpapír Zrt.-t díjazták, a harmadik helyért járó díjat pedig az Erste Befektetési Zrt. vehette át. Az év alaptőke-emelése kategóriában duplázott az AutoWallis Nyrt., a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is az autóipari társaság vihette haza a BÉT Legek díjat. A kibocsátói transzparencia díj szintén évről-évre fokozott érdeklődésre tart számot – a szakmai zsűri véleménye alapján ezúttal az OTP Bank Nyrt. szolgált rá az elismerésre.

Az év hazairészvény-kereskedési platformja kategória nyertesére idén is online szavazás keretében szavazhatott a közönség. A legtöbb voksot elnyert online kereskedési rendszer a tavalyi évhez hasonlóan ismét a KBC Securities WebBroker/MobilBroker platformja lett.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.