BUX

Nem ért véget a Budapesti Értéktőzsde részvényindexének vesszőfutása. A vezető részvények szintén veszteséggel zárták a hetet.

Az elmúlt hetek tendenciáját folytatva ezúttal is gyengüléssel zárta az eheti kereskedést a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

A Magyar Telekom szárnyalása ellenére a múlt héthez hasonlóan most is mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Csökkenő forgalom mellett eséssel zárta a hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények közül egyedül a Richter tudott javítani az egy héttel ezelőtti értékéhez képest.

Biztatóan indult a 2023-az év a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe számára, a BUX 45339,2 ponton zárt, amely 3,5 százalékos erősödés a decemberi záróértékkel összevetve. A részvénypiac januári összforgalma 205 milliárd forint volt.

Jelentős pluszban zárta az év kilencedik hónapját a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX 45 984,2 ponton fejezte be a hónapot, ami 12 százalékos növekedést jelent októberhez képest. A részvénypiac összforgalma elérte a 249 milliárd forintot.

A közép-kelet európai régió meghatározó biztosítótársasága, a bécsi székhelyű Vienna Insurance Group a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájának legújabb kibocsátója – a piacra lépést kereskedésindító csengetéssel üdvözölte a BÉT.

Pozitív hangulatot hozott az október a Budapesti Értéktőzsdén – a BÉT első számú indexe, a BUX index 41 053,7 ponton zárt, amely 8,5 százalékos növekedést jelent szeptemberhez képest.