Budapesti Értéktőzsde

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.

Lendületes hetet tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX erősödéséből mind a négy vezető részvény kivette a részét.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.

Bár kedden rekordot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX végül veszteséggel fejezte be a nemzeti ünnep miatt rövidebb kereskedési hetet.

Habár a vezető részvények az OTP kivételével erősödni tudtak, ez sem volt elég a Budapesti Értéktőzsde részvényindexének ahhoz, hogy pluszban fejezze be a hetet.

Az új indexek indulásának hetén pozitív eredménnyel zárt a Budapesti Értéktőzsde fő részvénymutatója. A BUX eredményéhez felemás módon járultak hozzá a blue chipek.

Tovább bővült a Budapesti Értéktőzsde indexkínálata. A BUX és a BUMIX mellett a középvállalati XTEND, és a közép-európai blue chipeket tartalmazó CETOP részvénykosárral is kereskedhetünk.

A Budapesti értéktőzsde részvényindexe emelkedett a héten. A vezető részvények többsége szintén pluszban zárta a kereskedést.

Mozgalmasan indult az év a Budapesti Értéktőzsdén. A BÉT részvényindexe, a BUX 5,6 százalékos pluszban zárta az év első hónapját. Egy részvény szintlépését és 160 éves jubileumot is ünnepeltek a pesti parketten.

Az előző heti történelmi rekord után gyengülés következett a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX mellett több fontos részvény is csökkenéssel zárta a hetet.