Vas Kata Blanka és Búr Zsolt a cyclocross magyar bajnokai

Vas Kata Blanka és Búr Zsolt a cyclocross magyar bajnokai

A január 9-én Budapestben, a Városligetben megtartott terepkerékpár magyar bajnokságon minden korcsoportban eldőlt, ki viselheti 2022-ben a magyar bajnoki trikót.

A Városliget első alkalommal volt a cyclocross országos bajnokság házigazdája. A Királydombon és környékén a hideg idő ellenére is népes közönség és remek hangulat fogadta a kerékpárosokat.

A versenyen elindult a szakág legnagyobb hazai sztárja, a hegyi kerékpárban olimpiai negyedik, országúton világbajnoki negyedik, terepkerékpárban Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka is, aki címvédőként magabiztos győzelmet aratott.

Fotó: GazMag

A negyedik bajnoki címét bezsebelő (2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is ő diadalmaskodott) – és ezzel továbbra is országúton, cyclocrossban és hegyi kerékpárban is magyar bajnoki trikót viselő – bringás mellett Schmidel Regina és Jordán Dorka állhatott fel a dobogóra. Schmidel Regina egy évvel korábban is ezüstérmet szerzett.

A férfiak versenyében kicsit szorosabb küzdelemben, de szintén címvédés történt, Búr Zsolt diadalmaskodott, Székely Benedek és Cser Gábor előtt. Vas Kata Blanka testvére, Vas Barnabás az U17-es fiúk versenyében szerezte meg a korcsoport bajnoki címét.

Az összes felnőtt, utánpótlás és master kategória teljes eredménylistája a Magyar Kerékpáros Szövetség honlapján elérhető.

Fotó: GazMag

Csaknem egy teljes hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt. Július 26 és augusztus 15 között a gyalog és mikromobilitási eszközzel (kerékpárral vagy rollerrel) közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot.

A közösségi autózás már 1992 óra része Bécs mindennapjainak. Az igények akkorák, hogy a Free2move vállalat az év végére 1100 járműre bővíti flottáját az osztrák fővárosban.