Esés tartotta távol a dobogótól Vas Kata Blankát

Esés tartotta távol a dobogótól Vas Kata Blankát

Az ünnepi időszakban sem állt le a cyclocross szezon, a vasárnapi világkupa-futam után hétfőn Superprestige-viadalt rendeztek Belgiumban.

Egy nappal a belgiumi Dendermonde-ban rendezett világkupa-versenyen elért nyolcadik helye után ezúttal Zolderben a Superprestige-sorozatban mérette meg magát Vas Kata Blanka. A friss Európa-bajnoki ezütérmes magyar versenyző a rajt után nem sokkal az élre áll, és a verseny nagyrészében az élbolyban haladt. A terepkerékpár szakág egyik nagy kihívása, hogy a tereptárgyakkal nehezített, kanyargós és sáros talajon könnyű elesni. Ez történt az ősszel Overijseben világkupa futamgyőzelmet szerző magyar bringással is, aki harmadik helyért küzdve a holland Annemarie Worsttal akadt össze. Bár az esés után tudta folytatni a versenyt, az esélye a dobogóra ezzel elúszott, és végül a szintén előkelő hatodik helyen szelte át a célvonalat.

A győzelmet magabiztos versenyzéssel a szezonban sikert sikerre halmozó holland Lucinda Brand zsebelte be honfitársai, Fem van Empel és Annemarie Worst előtt. Jellemző az ország fölényére, hogy az első tízben nyolc holland versenyző végzett.

A Volánbusz évről évre kiemelt figyelmet fordít a télre történő felkészülésre. Erre nagy szükség is van, mivel megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell, de egy közszolgáltatónak maximálisan.

Új stratégiát próbál ki a városi galambokkal szemben az osztrák főváros: ellenőrzött körülmények közé tereli őket, hogy könnyebben tudják szabályozni a populációt. A beteg madarakat kezelik, hogy javuljon az állomány egészségi állapota.