Esés tartotta távol a dobogótól Vas Kata Blankát

Esés tartotta távol a dobogótól Vas Kata Blankát

Az ünnepi időszakban sem állt le a cyclocross szezon, a vasárnapi világkupa-futam után hétfőn Superprestige-viadalt rendeztek Belgiumban.

Egy nappal a belgiumi Dendermonde-ban rendezett világkupa-versenyen elért nyolcadik helye után ezúttal Zolderben a Superprestige-sorozatban mérette meg magát Vas Kata Blanka. A friss Európa-bajnoki ezütérmes magyar versenyző a rajt után nem sokkal az élre áll, és a verseny nagyrészében az élbolyban haladt. A terepkerékpár szakág egyik nagy kihívása, hogy a tereptárgyakkal nehezített, kanyargós és sáros talajon könnyű elesni. Ez történt az ősszel Overijseben világkupa futamgyőzelmet szerző magyar bringással is, aki harmadik helyért küzdve a holland Annemarie Worsttal akadt össze. Bár az esés után tudta folytatni a versenyt, az esélye a dobogóra ezzel elúszott, és végül a szintén előkelő hatodik helyen szelte át a célvonalat.

A győzelmet magabiztos versenyzéssel a szezonban sikert sikerre halmozó holland Lucinda Brand zsebelte be honfitársai, Fem van Empel és Annemarie Worst előtt. Jellemző az ország fölényére, hogy az első tízben nyolc holland versenyző végzett.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.