Esés tartotta távol a dobogótól Vas Kata Blankát

Esés tartotta távol a dobogótól Vas Kata Blankát

Az ünnepi időszakban sem állt le a cyclocross szezon, a vasárnapi világkupa-futam után hétfőn Superprestige-viadalt rendeztek Belgiumban.

Egy nappal a belgiumi Dendermonde-ban rendezett világkupa-versenyen elért nyolcadik helye után ezúttal Zolderben a Superprestige-sorozatban mérette meg magát Vas Kata Blanka. A friss Európa-bajnoki ezütérmes magyar versenyző a rajt után nem sokkal az élre áll, és a verseny nagyrészében az élbolyban haladt. A terepkerékpár szakág egyik nagy kihívása, hogy a tereptárgyakkal nehezített, kanyargós és sáros talajon könnyű elesni. Ez történt az ősszel Overijseben világkupa futamgyőzelmet szerző magyar bringással is, aki harmadik helyért küzdve a holland Annemarie Worsttal akadt össze. Bár az esés után tudta folytatni a versenyt, az esélye a dobogóra ezzel elúszott, és végül a szintén előkelő hatodik helyen szelte át a célvonalat.

A győzelmet magabiztos versenyzéssel a szezonban sikert sikerre halmozó holland Lucinda Brand zsebelte be honfitársai, Fem van Empel és Annemarie Worst előtt. Jellemző az ország fölényére, hogy az első tízben nyolc holland versenyző végzett.

A tatai Kollár Zsuzsanna egyetlen magyar nőként futhatott az olimpiai lánggal a párizsi ötkarikás játékok előtt. Az év egyik legfontosabb sporteseménye július 26-án kezdődik a francia fővárosban.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.