Esés tartotta távol a dobogótól Vas Kata Blankát

Esés tartotta távol a dobogótól Vas Kata Blankát

Az ünnepi időszakban sem állt le a cyclocross szezon, a vasárnapi világkupa-futam után hétfőn Superprestige-viadalt rendeztek Belgiumban.

Egy nappal a belgiumi Dendermonde-ban rendezett világkupa-versenyen elért nyolcadik helye után ezúttal Zolderben a Superprestige-sorozatban mérette meg magát Vas Kata Blanka. A friss Európa-bajnoki ezütérmes magyar versenyző a rajt után nem sokkal az élre áll, és a verseny nagyrészében az élbolyban haladt. A terepkerékpár szakág egyik nagy kihívása, hogy a tereptárgyakkal nehezített, kanyargós és sáros talajon könnyű elesni. Ez történt az ősszel Overijseben világkupa futamgyőzelmet szerző magyar bringással is, aki harmadik helyért küzdve a holland Annemarie Worsttal akadt össze. Bár az esés után tudta folytatni a versenyt, az esélye a dobogóra ezzel elúszott, és végül a szintén előkelő hatodik helyen szelte át a célvonalat.

A győzelmet magabiztos versenyzéssel a szezonban sikert sikerre halmozó holland Lucinda Brand zsebelte be honfitársai, Fem van Empel és Annemarie Worst előtt. Jellemző az ország fölényére, hogy az első tízben nyolc holland versenyző végzett.