Újabb top 10-es helyezés Vas Kata Blankától

Újabb top 10-es helyezés Vas Kata Blankától

A 2021-es év utolsó cyclocross világkupa-versenyén is az élmezőnyben ért célba az SD Worx magyar kerékpárosa.

Vas Kata Blanka terepkerékpárban az ősszel Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, a világkupában előbb Iowa Cityben a dobogó legalsó fokára, majd Overijseben a pódium tetejére állhatott fel. Ezúttal a belgiumi Dendermonde-ban mérhette össze erejét a világ legjobbjaival.

A 20 éves magyar tehetség stabil versenyzést bemutatva szinte végig a legjobb tíz versenyő között haladt, és az elsőtől 1 perc 10 másodperccel lemaradva végül nyolcadikként gurult át a célvonalon. A győzelmet a világbajnok, Európa-bajnok és a világkupában idén is nagy fölénnyel élen álló holland Lucinda Brand szerezte meg, az amerikai Clara Honsinger és a holland Denise Betsema előtt. A holland Mariane Vos a nagyedik, az világkupában az U23-as korosztály versengésében Blanka előtt az elő helyen álló szintén holland Puck Pieterse a htodik helyen zárt. A szlovák Tereza Kurnická a 35. helyen fejezte be a versenyt.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.