Újabb szép eredmény Vas Kata Blankától

Újabb szép eredmény Vas Kata Blankától

Az elmúlt hetek remek eredménysorát tovább gyarapította a magyar kerékpáros, aki a terepkerékpár világkupa csehországi állomásán Táborban a hatodik helyet szerezte meg.

A cyclocrossban újdonsült Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka a világkupában előbb Iowa Cityben a dobogó legalsó fokára, majd Overijseben a pódium tetejére állhatott fel. A terepkerékpáros szezont egyik kedvenc pályáján, a csehországi Táborban folytatta, ahol az előkelő hatodik helyen végzett.

A győzelmet a regnáló világbajnok, és az egy héttel ezelőtti Európa-bajnokság győztese, a holland Lucinda Brand szerezte meg honfitársai, Puck Pieterse és Annemarie Worst előtt. Érdekesség, hogy az első kilenc helyezett közül Vas Kata Blanka az egyetlen nem holland versenyző.

A világkupa összetett pontversenyében Brand vezet Denise Betsema és Puck Pieterse előtt, a magyar bringás a negyedik helyen áll.

Új stratégiát próbál ki a városi galambokkal szemben az osztrák főváros: ellenőrzött körülmények közé tereli őket, hogy könnyebben tudják szabályozni a populációt. A beteg madarakat kezelik, hogy javuljon az állomány egészségi állapota.

A kényelmesebb és gyorsabb vásárlás érdekében – mivel a tranzakciók 60 százalékát már bankkártyával végzik az ügyfelek – a BKK jegy- és bérletautomata-hálózatának egy része decembertől készpénzmentessé válik. A készülékek üzemeltetése ennek köszönhetően még kiszámíthatóbb és üzembiztosabb lesz.