Újabb szép eredmény Vas Kata Blankától

Újabb szép eredmény Vas Kata Blankától

Az elmúlt hetek remek eredménysorát tovább gyarapította a magyar kerékpáros, aki a terepkerékpár világkupa csehországi állomásán Táborban a hatodik helyet szerezte meg.

A cyclocrossban újdonsült Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka a világkupában előbb Iowa Cityben a dobogó legalsó fokára, majd Overijseben a pódium tetejére állhatott fel. A terepkerékpáros szezont egyik kedvenc pályáján, a csehországi Táborban folytatta, ahol az előkelő hatodik helyen végzett.

A győzelmet a regnáló világbajnok, és az egy héttel ezelőtti Európa-bajnokság győztese, a holland Lucinda Brand szerezte meg honfitársai, Puck Pieterse és Annemarie Worst előtt. Érdekesség, hogy az első kilenc helyezett közül Vas Kata Blanka az egyetlen nem holland versenyző.

A világkupa összetett pontversenyében Brand vezet Denise Betsema és Puck Pieterse előtt, a magyar bringás a negyedik helyen áll.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.