Március első szombatján esős idő várta a negyedik alkalommal megrendezett KEK Run résztvevőit. A 15. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája keretében Budapesten megszervezett nyílt futóversenyen a csapadékos és hűvös idő ellenére is több százan mérték össze erejüket egymással, és saját magukkal. Élménybeszámoló következik.

Január 13-án tizenkettedik alkalommal rajtolt el a szlovákiai Gútán az év egyik első futóversenye. A résztvevők a maratoni és a félmaratoni távon mérhették össze erejüket egymással, és a téli időjárással.

Az idei évben is megrendezésre került a nyár egyik, immár hagyományosnak mondható tömegsport eseménye, a Mozgás Éjszakája. Június 16-án 22 sportág várta az érdeklődőket a Hősök terén és a Városligetben.

Csaknem 14 millió forint adomány gyűlt össze a repülőtér által szervezett jubileumi Runway Run futóverseny bevételeiből. Az adomány egy részét a SUHANJ! Alapítványnak, a másik részét a leukémiás betegek gyógyulását segítő brit Anthony Nolan alapítványnak adja a Budapest Airport.

Gyakrabban futunk egyedül, mint társsal, de a hazai futók 22 százaléka mégis a sport segítségével lelt új emberi kapcsolatokra. A Runner’s World magyarországi Nagy Futástesztjéből az is kiderül, hogy a munka jelentősen megnehezíti a rendszeres sportolást.

Elegáns parti ruhában és futócipőben gyűltek össze az ország leginspirálóbb futói a Runner’s World díjátadó gáláján, amelyet futás világnapján tartottak. Az eseménynek a budapesti Stopper Úszóház adott otthont.