Vas Kata Blanka indul montiban a párizsi olimpián

Vas Kata Blanka indul montiban a párizsi olimpián

Benkó László szövetségi kapitány elmondta, hogy megszületett a döntés arról, hogy a Tokióban negyedik helyen végző Vas Kata Blanka lesz Párizsban is a magyar induló hegyikerékpárban.

Vas Kata Blanka képviseli a magyar színeket hegyikerékpárban a párizsi olimpián – adott tájékoztatást kedden Benkó László szövetségi kapitány. A három évvel ezelőtt a tokiói ötkarikás játékokon negyedikként célba érő Vas szerezte meg a kvótát azzal, hogy tavaly ötödik lett az U23-asok között a glasgow-i összkerékpáros világbajnokságon, és a válogatásra kiírt versenyek mindegyikén ő szerepelt a legjobban.

Elnökségi határozat szükséges hozzá, ez a napokban megszületik, de a számok egyértelműek: Vas Kata Blanka az induló, Buzsáki Virág pedig a tartalék  – jelentette ki a szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy az utolsó pillanatig mindketten ugyanúgy készülnek majd az párizsi olimpiára.

A héten országúti országos bajnokságokat rendeznek, szerdán a Debrecenhez közeli Bocskaikert határában időfutamban, vasárnap Pannonhalma környékén mezőnyversenyben osztják ki a bajnoki trikókat. Benkó László elmondta, hogy mivel Vas országúton és hegyikerékpárban egyaránt intenzív edzéseket végzett magaslaton Livignóban, így szerdán nem áll rajthoz, vasárnap viszont igen. Vas távollétében az időfutam-bajnokság favoritja az egyetemi világbajnokságon két aranyérmet szerző Zsankó Petra lesz.

Az olimpiára készülő magyar montisra az országúti ob-t követően két boszniai felkészülési verseny vár rá hegyikerékpárban, hogy az ott elért eredményekkel javítson rajtpozícióján az ötkarikás játékokra. A mountain bikeosok magyar bajnokságát július 19 és 21 között Zalaegerszegen rendezik meg.

A spanyol labdarúgó válogatott története során negyedszer is Európa-bajnok lett, miután a berlini döntőben 2-1 arányban felülmúlta Anglia legjobbjait. Az Eb-n minden meccsét megnyerő Spanyolország megérdemelten múlta felül a sorozatban második döntőjét is elbukó angol csapatot.