Vas Kata Blanka 16., Bruchner Regina 12. lett Antwerpenben

Szombaton a belgiumi Antwerpenben folytatódott a cyclocross világkupa. A nők elit versenyében Vas Kata Blankának szurkolhattunk, de a fiatalabb korcsoportokban is volt jó magyar szereplés.

Az év végi ünnepi időszak sokaknak a pihenésről szól, a terepkerékpárosoknak azonban hagyományosan az év egyik legpörgősebb szakasza. A világ legjobbjaira 20 nap leforgása alatt 11 verseny vár – a többség érthető módon nem vállalja be mindet, de egy-két nagy névvel szinte minden viadalon találkozhatunk.

A sűrű naptár első versenye a pénteki Zilvermeercross volt, ahol nem indult magyar versenyző, a szombati világkupán azonban szurkolhattunk honfitársainknak. Antwerpenben Vas Kata Blanka mérte össze erejét a legjobbakkal, a sérülése és műtétje után november végén visszatérő 22 éves magyar bringásnak (aki még nem hozott döntést az olimpiai programjáról) nem ez volt élete versenye, a holland háziversennyé alakuló futamot 3 perc 28 másodperces hátránnyal a tizenhatodik helyen zárta. A győzelmet Fem Van Empel szerezte meg három honfitársa, Lucinda Brand, Puck Pieterse és Ceylin del Carmen Alvarado előtt.

A férfiak elit futamát a holland Mathieu Van der Poel nyerte két belga, Wout Van Aert és Eli Iserbyt előtt

A junior kategóriákban is megmérették magukat magyar versenyzők. A fiúk futamában Zsembery Boldizsár a 61. lett. A lányok futamában Bruchner Regina remek eredményt ért el, a 17 éves zalaegerszegi versenyző a győztes brit Cat Fergusontól 2 perc 1 másodperccel lemaradva a 12. helyen ért célba.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.