A tizenegyedik helyen zárt Namurban Vas Kata Blanka

Belgiumban folytatódott a cyclocross világkupa-sorozat. A vasárnapi futamokon több magyar versenyző is érdekelt volt, köztük a sérüléséből visszatérő Vas Kata Blanka is.

A belgiumi Namur városában folytatódott december 17-én a terepkerékpáros világkupa. A 110 ezer lakosú város mellett rendezett cyclocross viadalon összemérte erejét a legjobbakkal az októberi kulcscsonttörése után nemrég visszatérő Vas Kata Blanka is. Az SD Worx 22 éves magyar bringása végig versenyben volt a top 10-ért, de végül 3 perc 31 másodperces hátránnyal a 11. helyen gurult át a célvonalon. A nők versenyét a holland Ceylin Del Carmen Alvarado nyerte meg honfitársai, Puck Pieterse és Lucinda Brand előtt. A férfiaknál a brit Tom Pidcock diadalmaskodott két holland, Pim Ronhaar és Joris Nieuwnhuis előtt.

Vas Blanka mellett további magyar versenyzőkért is szoríthattunk. A U19-es fiúk versenyében a korosztály Eb-ezüstérmese, Takács Zsombor bő másfél perces hátránnyal célba érve a 18. helyen zárt, Zsembery Boldizsár pedig a győztestől több mint 6 perccel lemaradva az 54. pozícióban végzett. Az U19-es lányok versenyében a zalaegerszegi Bruchner Regina 4 perc 53 másodperc hátránnyal a 35. lett.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.