A Multihome ingatlanfejlesztő is fellépett a pesti tőzsde parkettjére

A Multihome ingatlanfejlesztő is fellépett a pesti tőzsde parkettjére

Újabb szereplővel bővült a BÉT középvállalatokra specializált platformja, a BÉT Xtend. December másodikát a Multihome Nyrt. részvényeinek bevezetését kereskedésindító csengetés jelezte a Budapesti Értéktőzsdén.

December első csengetése az innovatív ingatlanfejlesztés és a minőségi ingatlanközvetítés területén aktív társaság, a Multihome Nyrt. részvényeinek elérhetővé válását jelezte a Budapesti Értéktőzsde középvállalati piacán, a BÉT Xtenden. Az ünnepélyes ceremónián dr. Fodor István, a Multihome Nyrt. tulajdonosa, igazgatósági elnök, valamint Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója is részt vett.

A bevezetés keretében az ingatlanos társaság összesen 29,8 millió darab, egyenként 10 forint névértékű, összesen 298 millió forint össznévértékű törzsrészvénnyel jelenik meg a BÉT Xtend platformján.

A Multihome az ingatlanpiac és az építőipar területén működő, tevékenységét folyamatosan bővítő vállalkozás, amely 2017-ben kezdte meg a működését. A társaság a kezdetektől fogva ingatlanforgalmazással foglalkozik, 2021-ben pedig tovább bővítették tevékenységi körüket, amelynek így már hagyományos ingatlanközvetítői megbízások is a részét képezik. A Multihome leányvállalatai révén emellett befektetési ingatlanok bérbeadásával, ingatlanhasznosítással és telekingatlanok fejlesztésével is foglalkozik.

A 2020-as tulajdonosi döntés értelmében a Multihome Csoport elköteleződött a tőzsdei-tőkepiaci jelenlét mellett. A társaság részvényeinek bevezetését a BÉT Xtend piacára ennek megfelelően alaposan megtervezett előkészületek előzték meg. Ennek jegyében a Multihome sikeres pályázatot nyújtott be a BÉT európai uniós forrásokból megvalósuló Mentor Programjára, ezzel elnyerve a bevezetést segítő anyagi és szakmai támogatást. Szeptember 9-én a Budapesti Értéktőzsde jóváhagyta a részvények tőzsdei bevezetéséhez összeállított regisztrációs kérelmet, december 2-án pedig a tőzsdei bevezetés ideje is elérkezett.

A Multihome Csoport az ingatlanfejlesztésen, hagyományos ingatlanközvetítés mellett új utakat keres, és ehhez hatalmas lépéselőny a nyilvánosság, a transzparens működés. A tőzsdei jelenlét önmagában is előny az építőipari szegmensben, ahol sokszor bizonytalanság jellemzi az egész piacot és a résztvevők megítélését. A tőkepiaci jelenlét hosszú távon ráadásul megfelelő forrást és ismertséget biztosít a Multihome számára, amely így a versenytársak fölé emelkedhet a megbízhatóság, az átláthatóság és az innováció terén – nyilatkozta a csengetést követően Fodor István, a Multihome Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A Multihome bevezetésével tovább erősödik az ingatlanszektor a BÉT Xtend platform kibocsátói körében. A tőzsdei jelenlét számos területen segíti elő a középvállalatok fejlődését – amellett, hogy lehetőséget ad a finanszírozási mix diverzifikálására és a transzparens működés révén elősegíti a befektetői- és üzleti bizalom épülését, a cég ismertségére, a márka értékére is egyértelműen pozitív hatást gyakorol. Úgy gondolom, hogy mindez a Multihome tőzsdei életútjában is tükröződik majd – osztotta meg gondolatait az újabb tőzsdei debütálás kapcsán Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.