Újabb dobogós helyezés Vas Kata Blankától

Újabb dobogós helyezés Vas Kata Blankától

Tovább folytatja remeklését Vas Kata Blanka. A Team SD Worx magyar versenyzője egy nappal történelmi világkupa futamgyőzelme után a Koppenbergcrosson a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Egy nappal a Overijse-i világkupaverseny megnyerését követően újabb kerékpárversenyen állt rajthoz Vas Kata Blanka. A 20 éves magyar versenyző ezúttal a szintén Belgiumban megrendezett Koppenbergcross terepkerékpár versenyen indult el, és újabb remek szerepléssel bővítette egyre hosszabb eredménylistáját.

A belgiumi versenyt az amerikai Clara Honsinger nyerte meg a holland Denise Betsema előtt. Vas Kata Blanka az előkelő harmadik helyen végzett. Az Olimpián hegyikerékpárban megszerzett negyedik helyezés, és az országúti világbajnokság mezőnyversenyében elért negyedik hely után a cyclocross világkupában két héttel ezelőtt Iowa Cityben bronzérmet, október utolsó napján Overijseben pedig aranyérmet szerzett. Az éremkollekciója ezúttal egy újabb bronzzal bővült.

Már több mint egymillióan látták a „The Mystery of Banksy – A Genius Mind” című vándorkiállítást, amely 2021-ben indult világ körüli turnéra Münchenből és most Bécsben is látogatható. A tárlat a híres brit graffitiművész munkásságát mutatja be.

A Soroksári úton épülő City Pearl beruházás részeként eredeti formájában építették újjá a Közvágóhíd terület egykori Fogadóépületét. Az ingatlant szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, korhűen módon állították helyre.