A téli olimpián is lesz esély magyar kerékpáros éremre az MKSZ elnöke szerint

A téli olimpián is lesz esély magyar kerékpáros éremre az MKSZ elnöke szerint

Schneller Domonkos úgy értesült, hogy hamarosan a téli ötkarikás játékok programjába is bekerülhet a cyclocross. A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint ebben a szakágban nemzetközi szintű versenyzőink vannak.

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, Schneller Domonkos több forrásból is úgy értesült, a kerékpározás cyclocross szakága (más néven terepkerékpár) a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) tervei szerint hamarosan bekerül a téli olimpiai játékok sportágai közé – számolt be róla a Magyar Kerékpáros Szövetség hivatalos oldala.

A sportvezető szerint a magyar kerékpársportnak ez hatalmas lehetőség lenne arra, hogy az elmúlt két nyári olimpián megszerzett három olimpiai 4. hely után (Tokióban Vas Kata Blanka hegyikerékpárban, Párizsban Valter Attila és Vas Kata Blanka országúton) a magyar bringások újra az éremért küzdhessenek.

Több okból is azt gondolom, hogy ha a cyclocross bekerül a téli olimpia versenyprogramjába, akkor komoly esélyünk van éremmel hazatérni – nyilatkozta Schneller Domonkos. Hozzátette, hogy nemcsak az adhat okot a bizakodásra, hogy szerinte Vas Kata Blanka, Dina Márton, Vas Barnabás, Takács Zsombor, Farkas Janka vagy Bruchner Regina nemzetközi szintű versenyzők, hanem az is, hogy az elmúlt években Debrecen szép csendben az európai terepkerékpár egyik meghatározó helyszínévé kezdett válni.

A már meglévő drosztok harmadát még idén felújítaná a Budapesti Közlekedési Központ. A taxiügyintézéssel kapcsolatos feladatok 2024 elején kerültek a BKK-hoz.

A csütörtöki nagy esés magával rántotta a Budapesti Értéktőzsde vezető indexének heti teljesítményét. A vezető részvények a hasító Telekom kivételével gyengültek.