Valter Attila negyedik lett az országúti mezőnyversenyben

Valter Attila negyedik lett az országúti mezőnyversenyben

Remco Evenepoel történelmi duplázásáról marad emlékezetes a párizsi olimpia kerékpáros mezőnyversenye. Magyar szempontból is remek eredmény született, Valter Attila a negyedik helyen végzett.

A belga Remco Evenepoel történelmi sikerével ért véget a párizsi olimpián a kerékpárosok országúti mezőnyversenye. A 24 éves bringás az első olyan versenyző, aki ugyanazon az olimpián nyerte meg az egyéni időfutamot és a mezőnyversenyt. Bár hosszú szólóval szakította le riválisait, és magabiztos fölénnyel vezetett, mégis maradtak izgalmak a végére, bő három kilométerrel a vége előtt egy defekt miatt kerékpárt kellett cserélnie, de így is több mint egy percet megőrzött előnyéből, és megérdemelten szerezte meg a második aranyérmét Párizsban.

Az immár kétszeres olimpiai bajnok belga mögött a hazaiak két kedvence, Valentin Madouas és Christophe Laporte állhatott fel a dobogóra. A futam hatalmas magyar sikert is hozott, a negyedik helyen ugyanis Valter Attila haladt át a célvonalon. Ezzel beállította a magyar kerékpársport legjobb olimpiai helyezését, 2021-ben Tokióban Vas Kata Blanka hegyikerékpárban végzett a negyedik helyen.


Eredmények, kerékpár, országúti mezőnyverseny (273 kilométer):

  1. Remco Evenepoel (Belgium) 06:19:34 óra
  2. Valentin Madouas (Franciaország) 1:11 perc hátrány
  3. Christophe Laporte (Franciaország) 1:16 perc hátrány
  4. Valter Attila (Magyarország) 1:16 perc hátrány
  5. Toms Skujins (Lettország) 1:16 perc hátrány
  6. Marco Haller (Ausztria) 1:16 perc hátrány
  7. Stefan Küng (Svájc) 1:16 perc hátrány
  8. Jan Tratnik (Szlovénia) 1:16 perc hátrány
  9. Matteo Jorgenson (Egyesült Államok) 1:16 perc hátrány
  10. Ben Healy (Írország) 1:16 perc hátrány

Biztossá vált, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nőknél is három magyar csapat vehet részt szeptemberben a Budapesten megrendezendő sakkolimpián. A hármas csapat tagjait 25 év alattiak alkotják.