Etyeken rajtol szombaton a Cyclocross Challenge

Hétvégén kezdetét veszi a magyarországi terepkerékpáros szezon. Az első versenyre október 12-én Etyeken kerül sor, a három fordulós Cyclocross Challenge első állomásaként.

Az őszi és téli időszakban sem kell verseny nélkül maradniuk a kerékpárrajongóknak. Az országúti kerékpár és a hegyikerékpár ugyan születel, de ilyenkor indul be igazán a cyclocross szezon. Terepkerékpár versenyeket egy ideje már Magyarországon is rendeznek, az idén is elég változatos lesz a felhozatal.

Az egyik legnépszerűbb hazai sorozat a Cyclocross Challenge, ami idén három versenyből áll majd. Az első fordulót október 12-én Etyeken rendezik majd. A Fejér vármegyében található település nem lesz ismeretlen a bringás mezőny számára, szeptemberben ugyanis házigazdája volt az első magyar gravel országos bajnokságnak.

Az előzetes rajtlista alapján jó versenyre számíthatnak a helyszínre kilátogatók, ugyanis többek között az aktuális női cyclocross-bajnok Farkas Janka és a korábbi sokszoros férfi bajnok Búr Zsolt is ott van a nevezettek között.

A Cyclocross Challenge további versenyeit november 23-én Újbudán, december 28-án pedig a Kiskunlacháza melletti György Birtokon rendezik meg. Az országos bajnokságot 2025. január 12-én tartják Kazincbarcikán.

A BÁV ART legfrissebb műtárgybefektetési indexe alapján az arany ékszerek és a műtárgyak iránti érdeklődés emelkedett az elmúlt időszakban a befektetők körében. A Z-generáció különösen nyitott a műtárgyvásárlásra.

Rohan az idő: szeptember 8-én már a 39. alkalommal rendezték meg a Budapest Félmaratont. A klasszikus, vagyis 21 kilométeres táv, a váltók és a rövidebb távok együttesen több mint tízezer embernek jelentettek aktív kikapcsolódást a nyárias időjárású vasárnapon.

Hazánkban elsőként a BKV tesztelheti a Mercedes-Benz új, elektromos-hidrogén hajtással rendelkező buszát. A járművel az utasok is kipróbálhatják, október 8. és 16. között a 8E buszjárat vonalán találkozhatnak vele a fővárosiak, és ingyenesen utazhatnak vele.