Ötödik hellyel kezdte meg az országúti szezont Vas Kata Blanka

Az SD Worx 22 éves magyar bringása egy hollandiai egynapos kerékpárversenyen kezdte meg a 2024-es országúti szezonját, és jó szerepléssel vette ki a részét csapattársa győzelméből.

A sérülése és betegsége miatt rövidebb cycloross-szezon, majd azt azt követő edzőtáborozás után március 30-án egy hollandiai egynapos versenyen kezdte el országúti szezonját Vas Kata Blanka. Az új néven szereplő SD Worx – Protime magyar versenyzője a 119,5 kilométer hosszú Volta NXT Classic versenyen indult idén először.

Csapata erős sorral állt rajthoz, végül négyen is az első hatban zártak. A viadalt Vas Balnaka csapattársa, a holland Femke Markus nyerte meg 3 másodperccel az AG Insurance színeiben versenyző cseh Julia Kopecky, és 8 másodperccel az SD Worxös új-zélandi Niamh Fisher-Black előtt. Vas Kata Blanka 2 perc 29 másodperc hátránnyal az előkelő ötödik helyen gurult át a célvonalon.

A verseny másik magyar indulója, a holland Watersley R&D Road Team színeiben tekerő Jordán Dorka nem fejezte be a viadalt.

Results powered by FirstCycling.com

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.