Nevet váltott Vas Kata Blanka csapata

Nevet váltott Vas Kata Blanka csapata

A 2024-es szezon elejétől Team SD Worx - Protime néven folytatja az elmúlt évek legsikeresebb női kerékpárcsapata. Az új névadó szponzorral megerősödött csapat ambiciózus célokkal vág neki az idei évnek.

Nevet váltott a 2024-es szezon elején Vas Kata Blanka csapata. A Team SD Worx ezentúl Team SD Worx – Protime néven indul a kerékpárversenyeken – adta hírül szerdán a csapat honlapja. A közlemény szerint a Protime szponzorációjának köszönhetően a klub megteheti a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy továbbra is a női kerékpározás élvonalában maradhasson. SD Worx 2023-ban a nyolcadik alkalommal lett a legjobb kerékpárcsapat a Nemzetközi Kerékpászövetség (UCI) ranglistáján.

Az 1995-ben alapított Protime piacvezető vállalat Európában a munkaidőnyilvántartás, a munkaerő-ütemezés és a hozzáférés-ellenőrzés területén. Munkaerőgazdálkodási megoldásait kontinens-szerte 5000 ügyfélnek kínálja, nem mellékesen a főszponzor SD Worx leányvállalatáról van szó. A cég csaknem 500 munkatársat foglalkoztat Belgiumban, Németországban, Luxemburgban, Hollandiában, az északi országokban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. A Protime árbevétele 2023-ban 55 millió euró volt.

Az SD Worx – Protime csapatánál a szponzori háttér mellett a keret is adott ahhoz, hogy idén is a világ legjobbjai között legyenek. A csapatban versenyez többek között a világbajnok Lotte Kopecky, a női Tour de France-ot 2023-ban megnyerő Demi Vollering, valamint Marlen Reusser, Lorena Wiebes, Mischa Bredewold, és természetesen Vas Kata Blanka is.

Nagyon örülünk, hogy a Protime csatlakozott hozzánk. A női kerékpársport hatalmasat fejlődött az elmúlt években, és várhatóan az elkövetkező néhány évben is növekvő pályán fog haladni. Emiatt a költségvetések is tovább fognak nőni. Az SD Worx, a Protime, és természetesen a Specialized révén olyan partnereink vannak, akik velünk együtt akarnak fejlődni a jövőben is, közös célunk, hogy meg tudjuk őrizni a helyünket a női kerékpársport élvonalában – nyilatkozta a névadó szponzori támogatás bejelentése kapcsán Erwin Janssen csapatmenedzser.

Kobe Verdonck, a SD Worx vezérigazgatója elmondta, hogy immár az ötödik szezonjukat kezdik a világ legjobb női kerékpárcsapatának támogatójaként. Annak, hogy 2021-ben főszponzorrá váltak, nagy hatása volt a cég életében is. Névszponzorként a márkád sokkal nagyobb láthatóságot kap, bárhol is álljon rajthoz a csapat. A kerékpársport nemzetközi környezete tökéletesen segít bennünket abban, hogy Európa vezető beszállítója legyünk a HR-megoldások terén. Ügyfeleink számára is értéket jelent, hogy elkötelezettek vagyunk a női kerékpársport további fejlődése mellett, és hogy lehetőséget adunk a fiatal tehetségeknek, hogy élversenyzőkké válhassanak. Külön öröm számunkra, hogy leányvállalatunk, a Protime is névadó szponzorként beszállt ebbe a projektbe – fejtette ki Verdonck.

A csapat jelenleg – az idei cyclocross országos bajnokságot kihagyó Vas Kata Blankával a soraiban – jelenleg Spanyolországban edzőtáborozik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Team SD Worx (@teamsdworx)

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.