Szintet lépett a Budapesti Értéktőzsdén a Gloster

Szintet lépett a Budapesti Értéktőzsdén a Gloster

A Budapesti Értéktőzsdén szimbolikus kereskedésindító csengetés jelezte, hogy a hazai IT szektor meghatározó szereplője, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. újabb mérföldkőhöz érkezett. A cég részvényeivel a BÉT Xtend után már a Standard kategóriában lehet kereskedni.

Január 26-án pénteken ünnepélyes keretek között debütált a Gloster Infokommunikációs Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde szabályozott piacán, ami után a vállalat részvényei az immár 21 kibocsátót számláló Standard kategóriába tartoznak. A szimbolikus csengetésen a Gloster képviseletében Szekeres Viktor alapító, az igazgatóság elnöke és az igazgatóság tagjai (Gayer Attila, Járdán Tamás, Kiss Tibor, Lódi Kata, Oszlánszki Péter), a BÉT képviseletében pedig Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója is részt vett.

A Gloster Infokommunikációs Nyrt. kivételes utat járt be az elmúlt két évtizedben. Az eleinte hardverorientált vállalat napjainkra innovatív, szoftverfejlesztésre és informatikai szolgáltatásokra specializálódott céggé nőtte ki magát. A társaság aktívan keresi azokat az informatikai vállalkozásokat, amelyek felvásárlásával közelebb juthat stratégiai céljaihoz, többek között a portfóliófejlesztésben és a nemzetközi terjeszkedésben.

A Gloster eddigi tőkepiaci pályája során igénybe vette a Budapesti Értéktőzsde valamennyi szolgáltatását, amelyek a középvállalatok tőzsdei felkészülését segítik: a BÉT50 Klubtól, a Mentor programban való részvételig. A társaság 2020-ban, többek között a Széchenyi Alapok és magánbefektetők befektetése révén csatlakozott a BÉT középvállalatokra specializált Xtend piacához, valamint még ugyanabban az évben sikeresen elvégezte a BÉT által Magyarországon meghonosított vállalatfejlesztési képzést, az ELITE Programot. Jelen kategórialépés a tőkepiaci jelenlét újabb mérföldkövének tekinthető, amely jelentősen támogathatja a társaság növekedési terveinek megvalósítását.

A vállalat komoly hangsúlyt fektet a befektetői kommunikációra és a transzparenciára, ezáltal a befektetői bizalom erősítésére, amelyet többek között a rendszeres befektetői tájékoztatások, befektetői klubok támogatnak. A Gloster 2022-ben az Xtend-kibocsátók közül elsőként került be a BÉT árjegyzés-elemzés programjába, amely ugyancsak erősítette a befektetői információ ellátottságot.

A bevezetésünk a szabályozott piacra a 2020-ban elindult nemzetközi, növekedési sztorink újabb, jelentős állomása. Akik akkor, a koronavírus-járvány első hullámában hittek bennünk, mára megötszörözték a befektetésük értékét. A BÉT standard kategóriája egy nagyobb, nemzetközi piacot jelent a részvényeink számára, amelyen – reményeink szerint – tovább tudjuk fokozni a sikerességünket. A mesterséges intelligencia, a felhő-technológia és az IT-biztonság olyan ugrás-szerűen növekvő, a jövőt alapjaiban formáló technológiák, amelyekbe a Gloster részvények által a hazai magán- és intézményi befektetők is be tudnak szállni – nyilatkozta a szintlépéssel kapcsolatban Szekeres Viktor, a Gloster alapítója.

A Gloster megjelenése a Standard kategóriában egy évek óta tartó, elkötelezett építkezés megérdemelt eredménye. A Budapesti Értéktőzsde stratégiájának kiemelt eleme, a kis- és középvállalkozások támogatása. A Gloster példaként szolgálhat más hazai középvállatok számára is, hogy a tőkepiaci finanszírozás segítségével magasabb növekedési pályára állhat és szintet léphet a vállalat. Örömmel tölt el, hogy a BÉT Xtend középvállalati piac dinamikus növekedésének eredményeként egy újabb vállalat tud fellépni a BÉT fő piacára. Hasonló sikereket kívánok a társaságnak a Standard kategóriában is! – tette hozzá Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Várhatón év végére készül el az osztrák főváros egyik legfontosabb kerékpáros útvonala, a holland mintára újjáépítendő út még ausztriai léptékben is minőségi ugrást jelent majd. A bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.

A fővárosban a Fiat 500-as, Budapesten kívül pedig a Peugeot 3008-as és 308-as modellek voltak a legnépszerűbben a Wigo autómegosztó szolgáltatás felhasználói körében 2023-ban.