A meccset megfordítva nyerte meg idegenbeli meccsét a Fradi

A meccset megfordítva nyerte meg idegenbeli meccsét a Fradi

A Ferencváros az utolsó pillanatban gólt szerezve 2-1-re győzött csütörtökön a szerb Csukaricski vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában.

A Ferencváros labdarúgócsapata hátrányból felállva, egy 98. percben szerzett bombagóllal vendégként 2-1-re legyőzte a szerb Csukaricski csapatát a Konferencia-liga ötödik fordulójában, így továbbra is továbbjutást jelentő második helyen áll a csoportjában.

A belgrádi csapat váratlanul vezetést szerzett a 10. percben Luka Adzic találatával, a zöld-fehérek pedig csak a hajrában tudtak egyenlíteni Kristoffer Zachariassennek köszönhetően. Amikor már úgy tűnt, marad a pontosztozkodás, Aleksandar Pesic lőtt bombagólt a 98. percben.

A Ferencváros két hét múlva az utolsó fordulóban az éllovas és már továbbjutott (de még nem csoportelső) olasz Fiorentinát fogadja. A magyar bajnok sikerrel csoportelsőként a nyolcaddöntőbe lépne, míg egy ponttal játszania kellene a 16 közé kerülésért az Európa-liga egyik csoportharmadikjával, vereség esetén pedig még kieshet. A két csapat első meccsén Firenzében 2-2-es döntetlent játszottak a felek.

Érdekesség, hogy pár héttel korábban a magyar labdarúgó válogatott szintén a hosszabbítás utolsó percében szerzett góllal egyenlített, és döntötte el az Eb-kijutást Bulgáriában.


Konferencia-liga, F csoport, 5. forduló:

Csukaricski – Ferencváros 1-2 (1-0)

Leskovac, Dubocica Stadion, 1000 néző, v.: Mohammed al-Emara (finn)

Csukaricski:
Filipovic – Stankovic, Subotic, Kovacevic – Tosic, Sissoko, Kovac (Jovanovic, 85.), Ivanovic, Miladinovic (Singh, 81.) – Adzic (Nikcevic, 71.), Cvetkovic (Adetunji, 85.)
Vezetőedző: Igor Matics (szerb)

Ferencváros:
Dibusz – Makreckis (Lisztes, a szünetben), Cissé, Abena (Besic, 69.), Ramírez (Civic, a szünetben) – Sigér (Botka, a szünetben), Zachariassen, Abu Fani – Marquinhos, Pesic, Traoré (Katona, 49.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics (szerb)

Gólszerzők: Adzic (11.), illetve Zachariassen (83.), Pesic (98.)

Sárga lap: Nikcevic (74.), Jovanovic (99.), illetve Abena (44.), Abu Fani (74.), Pesic (99.)

Kiállítva: Jovanovic (a lefújást követően)


F csoport

    M Gy D V Gól Gk P
1. Fiorentina 5 3 2 0 13-5 +8 11
2. Ferencváros 5 2 3 0 8-5 +3 9
3. Genk 5 1 3 1 6-5 +1 6
4. Csukaricski 5 0 0 5 2-14 -12 0

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.