Keserű szájízű döntetlent ért el a Fiorentina otthonában a Fradi

Keserű szájízű döntetlent ért el a Fiorentina otthonában a Fradi

Bár sokáig vezetett Firenzében a Ferencváros, a magyar bajnoknak végül meg kellett elégednie a 2-2-es döntetlennel.

A szerb Csukaricski elleni 3-1-es hazai győzelem után Firenzében folytatta szereplését az Európa Konferencia-ligában a Ferencváros labdarúgócsapata. A magyar bajnok szoros meccsen játszott, és bár sokáig vezetett a Fiorentina vendégeként, végül 2-2-es döntetlennel zárta a találkozót.

Varga Barnabás idénybeli 18. góljával juttatta előnyhöz a zöld-fehéreket 25 perc után, a második félidő elején pedig a francia Ibrahim Cissé fejelt a hazai kapuba. A firenzei együttes aztán a 60. percben végrehajtott hármas csere után átvette az irányítást, majd a cseh Antonin Barak fejesével szépített is, a hosszabbít��sban pedig a francia Jonathan Ikone találatával egyenlített. Így a papírforma alapján bravúros, a kétgólos vezetés és a hosszabbításban kapott gól miatt mégis kicsit keserű döntetlent értek el a fővárosi zöld-fehérek.

A magyar bajnoknak így megszakadt a tíz tétmérkőzésen át tartó győzelmi sorozata, de a veretlensége tovább folytatódott. A csoport másik találkozóján a belga Genk 2-0-ra győzött a szerb Csukaricski otthonában. A Ferencváros a három hét múlva sorra kerülő harmadik körben az ugyancsak négypontos, de kevesebb szerzett gólja miatt második Genk vendége lesz.


Európa Konferencia-liga, F csoport, 2. forduló:

Fiorentina – Ferencváros 2-2 (0-1)

Firenze, Stadio Artemio Franch, 28000 néző, játékvezető: Daniel Schlager (német)

Fiorentina:
Terraciano – Kayode, Martínez Quarta, Ranieri, Biraghi (Parisi, a szünetben) – Bonaventura (Ikone, 79.), López (Arthur Melo, 60.), Mandragora (Barak, 60.) – González, Beltrán, Sottil (Kouame, 60.)
Vezetőedző: Vincenzo Italiano (olasz)

Ferencváros:
Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez – Ben Romdhane (Owusu, 67.), Sigér – Marquinhos (Civic, 82.), Abu Fani (Besic, 67.), Zachariassen (Abena, 88.) – Varga B. (Pesic, 82.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics (szerb)

Gólszerző: Barák (66.), Ikoné (93.) illetve Varga B. (25.), CIssé (50.)

Sárga lap: González (87.), illetve Sigér (23.), S. Mmaee (55.), Varga B. (57.), Ben Romdhane (66.), Dibusz (73.)


F csoport

    M Gy D V Gól Gk P
1. Ferencváros 2 1 1 0 5-3 +2 4
2. Genk 2 1 1 0 4-2 +2 4
3. Fiorentina 2 0 2 0 4-4 0 2
4. Csukaricski 2 0 0 2 1-5 -4 0

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.