A BudapestGO eredményeit is feltornázta az atlétikai vb

A BudapestGO eredményeit is feltornázta az atlétikai vb

Sikeres nyári szezonon van túl a BKK alkalmazása, a BudapestGO. Az atlétikai világbajnokság és a Sziget Fesztivál is nagy löketet adott az applikációnak, de az augusztus 20-i hétvége vitte a prímet.

Sikeres hónapokat tudhat maga mögött a Budapesti Közlekedési Központ saját fejlesztésű alkalmazása, a BudapestGO. A másfél évvel ezelőtt útjára indított mobilapplikációt sokan használták az elmúlt hónapokban a BKK adatai szerint, a regisztrációs és értékelési adatokból pedig kitűnik, hogy nem csupán a magyarországi felhasználók, hanem a Budapestre látogató külföldiek is nyitottak az alkalmazás használatára a fővárosi látogatásuk során.

Habár a nyári hónapokban – az iskolaszünet miatt – némileg kevesebben veszik igénybe a közösségi közlekedést, mint tanítási időszakban, az alkalmazást így is 1,1 millióan használták átlagosan az elmúlt hónapokban, augusztusban pedig még többen, 1,2 millióan vették igénybe a BudapestGO szolgáltatásait.

Ehhez hozzájárulhatott az is, hogy idén nyáron több jelentős eseményt rendeztek a fővárosban, amit a BudapestGO felhasználóinak számán is jól kirajzolódott. A Formula-1 magyar Nagydíj nyitónapján 19 ezren regisztráltak az alkalmazásba, a Sziget Fesztivál nyitónapján pedig 22 ezer új felhasználóval bővült a BudapestGO-sok tábora. Ugyanakkor a rekordot nem a Budapestre látogató külföldiek, hanem a nemzeti ünnepre kilátogató hazai felhasználók hozták meg az alkalmazásnak, hiszen augusztus 20-án minden eddiginél többen, 23 ezren regisztráltak egy nap alatt.

Szintén fontos forgalomnövekedést hozott az atlétikai világbajnokság is, a sportrendezvényre kilátogatók jelentős része vette igénybe a közösségi közlekedést, és váltotta meg jegyét a BudapestGO-ban.

A külföldiek közül a legtöbb új felhasználó az Egyesült Királyságból érkezett, de a Németországból és az Olaszországból érkezők is szép számmal regisztráltak az applikációba.

A másfél éves alkalmazást folyamatosan fejleszti a BKK, melynek legújabb újítása, hogy az NFC-technológia segítségével még gyorsabban érvényesíthetők a digitális jegyek vagy beolvashatók a bérletek, mivel elég egyetlen érintés az NFC-matricához, nem szükséges megnyitni az applikációt. Azt azonban fontos kiemelni, hogy az NFC-funkció csak az applikáció legújabb verziójával működik.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.