A nemzetközi szakma érdeklődését is felkeltette a Mol Bubi

A nemzetközi szakma érdeklődését is felkeltette a Mol Bubi

A Mol Bubi közbringarendszer már nemcsak a budapesti közlekedők, hanem a nemzetközi közlekedési szakemberek figyelmét és elismerését is elnyerte, a kontinens legjobbjai közé választották a szolgáltatást.

Nemrég belga szakemberek érkeztek Budapestre abból a célból, hogy tanulmányozzák a Mol Bubit közösségi kerékpáros rendszert. A delegáció tagjai a brüsszeli közbringa-szolgáltatást szeretnék fejleszteni, és ehhez gyűjtenek tapasztalatokat Európa több nagyvárosában, így a magyar fővárosban is.

A nemzetközi figyelem egyúttal szakmai elismerést is jelent a Bubi számára, mivel a külföldi szakemberek 85 nagyváros közül választották ki a szakmai szempontból legjobb hat várost, így Madrid, Párizs, Marseille, Antwerpen és Gent mellett Budapesten is megvizsgálták a kerékpár-megosztó szolgáltatást. A szakmai szempontok mellett a Belgiumból ide látogató delegáció számára amiatt is volt különösen tanulságos a Mol Bubi tanulmányozása, mivel Budapesten Brüsszelhez hasonló domborzati viszonyok között lehet kerékpározni.

A külföldi partnerekkel való együttműködés kétoldalú, így a BKK számára is hasznos, mivel a kutatási projekt keretében a magyar szakemberek hozzájuthatnak francia és holland közbringa-szolgáltatások részletes elemzéseihez, és ezeket felhasználva a Mol Bubi is fejleszthető.

A budapesti közbringa-rendszer két évvel ezelőtti újraindulása óta a Bubi-flotta nagyjából a duplájára nőtt, jelenleg már 2460 bicikli áll az ügyfelek rendelkezésére.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.