A nemzetközi szakma érdeklődését is felkeltette a Mol Bubi

A nemzetközi szakma érdeklődését is felkeltette a Mol Bubi

A Mol Bubi közbringarendszer már nemcsak a budapesti közlekedők, hanem a nemzetközi közlekedési szakemberek figyelmét és elismerését is elnyerte, a kontinens legjobbjai közé választották a szolgáltatást.

Nemrég belga szakemberek érkeztek Budapestre abból a célból, hogy tanulmányozzák a Mol Bubit közösségi kerékpáros rendszert. A delegáció tagjai a brüsszeli közbringa-szolgáltatást szeretnék fejleszteni, és ehhez gyűjtenek tapasztalatokat Európa több nagyvárosában, így a magyar fővárosban is.

A nemzetközi figyelem egyúttal szakmai elismerést is jelent a Bubi számára, mivel a külföldi szakemberek 85 nagyváros közül választották ki a szakmai szempontból legjobb hat várost, így Madrid, Párizs, Marseille, Antwerpen és Gent mellett Budapesten is megvizsgálták a kerékpár-megosztó szolgáltatást. A szakmai szempontok mellett a Belgiumból ide látogató delegáció számára amiatt is volt különösen tanulságos a Mol Bubi tanulmányozása, mivel Budapesten Brüsszelhez hasonló domborzati viszonyok között lehet kerékpározni.

A külföldi partnerekkel való együttműködés kétoldalú, így a BKK számára is hasznos, mivel a kutatási projekt keretében a magyar szakemberek hozzájuthatnak francia és holland közbringa-szolgáltatások részletes elemzéseihez, és ezeket felhasználva a Mol Bubi is fejleszthető.

A budapesti közbringa-rendszer két évvel ezelőtti újraindulása óta a Bubi-flotta nagyjából a duplájára nőtt, jelenleg már 2460 bicikli áll az ügyfelek rendelkezésére.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.