Elégedett új csapatával, és tovább küzd a céljaiért Buzsáki Virág

Elégedett új csapatával, és tovább küzd a céljaiért Buzsáki Virág

Év eleje óta új csapatban versenyez hazánk egyik legjobb hegyikerékpár versenyzője. A világbajnokságon komoly céljai vannak, és az olimpiáról sem mondott még le Buzsáki Virág, aki Csömörön adott interjút a GazMagnak.

A bajnoki trikót a nagykanizsai OB-n nem sikerült megvédeni, és Vas Kata Blanka mögött Csömörön is a másodikként zárt Buzsáki Virág. A Csömöri Bringafesztivált követően szezonjáról, az év eleji csapatváltásáról, és jövőbeli terveiről kérdeztük hazánk egyik legjobb montisát.

Hogyan értékelnéd a csömöri versenyt, és mennyire vagy elégedett a futamoddal?

Sajnos nem lehetek elégedett, ez nekem most annyira nem tetszett. A legnagyobb probléma fejben volt, nem sikerült eléggé felspannolnom magam erre a versenyre. Így szenvedni is sokkal nehezebb volt, illetve a meleg is nagyon megütött.

Blanka egy héttel ezelőtt az OB-n, és most Csömörön is legyőzött téged. Van valami terved, hogy hogyan tudnád utolérni, megelőzni a későbbiekben?

A legbiztosabb terv az dolgozni, edzeni, és idővel beérik a munka. Nem aggódom, türelmesnek kell lenni.

Amikor egy évvel ezelőtt beszélgettünk, akkor még csapatváltás előtt álltál. Ez megtörtént, év eleje óta a JB Brunex Superior Factory Racing csapatában tekersz. Eddig mennyire vált be neked ez a váltás?

Egy nagyon jó csapatba kerültem, nagyon szeretek az egész csapatot. Semmi rosszat nem tudnék mondani, egy teljesen profi csapatról van szó. A csapat minden tagja, a versenyzők és a személyzet is belead mindent, mindenki nagyon profi. Nagyon elégedett vagyok a váltással, legszívesebben itt maradnék életem végéig.

Meddig szól a jelenlegi szerződésed?

Két évre írtam alá. Nyilván fel lehet bontani bármelyik fél részéről, de én nem tervezem, és a csapat is elégedett velem, érzem a bizalmat, biztosan itt leszek jövőre is.

Mik a terveid a világbajnokságon? Két számban is indulsz Glasgowban.

Igen, a short racen és az XCO-n is indulok. A short race az inkább csak pontgyűjtésről szól. Valószínűleg nem fognak túl sokan indulni, és le is kell terhelni a szervezetemet a szombati versenyre, rá kell hangolódni a vb-re. A hangsúly egyértelműen az XCO-n van.

Milyen eredménnyel lennél elégedett?

A short racen bármivel. Az XCO-n 25. hely környékére várom magam. Szeretnék a top20-ba bejönni, de az már egy nagyon távolibb cél, inkább álom lenne.

Az olimpiai szereplés mennyire szerepel a céljaid között?

Az olimpiára van egy közös megbeszélésünk a Blankával meg a szövetséggel, és a világbajnokság után derül majd ki, hogy mi lesz pontosan, és ki megy Párizsba. Ez nem azon fog múlni, hogy ki futja meg a kvótát érő helyezést, mert az ország kapja a kvótát, nem névre szól.

Az mennyire elérhetetlen cél, hogy mindketten kijussatok?

Szerintem az lehetetlen. Ahhoz a top10-ben kéne lenne a nemzetek rangsorában, és jelenleg 25. az ország. Ha a Blanka rendesen elkezdene versenyezni montiban mostantól jövő májusig, még akkor is messze lennénk ettől.

Az őszi világkupa-versenyekre milyen célkitűzéseid vannak?

Amire biztosan megyek, az Andorra és Les Gets (Franciaország – a szerk.), amik közül legalább az egyiken mindenképpen szeretnék a top 20-ban végezni, mivel ez volt a csapatnak a kikötése, ha azt akarjuk, hogy kivigyenek az amerikai világkupákra. De erről még a csapattal is kell beszélni, mert több tényező is változott az akkori megbeszélés óta.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.