Vas Kata Blanka visszavette, Palumby Zsombor megvédte bajnoki címét Nagykanizsán

A tavasszal országúton vitézkedő, és többek között Giro-szakaszt is nyerő Vas Blanka egy időre visszatért a montizáshoz, és egy év kihagyás után újra bajnok lett. A férfiaknál címvédés történt.

A június 22-23-as hétvégén Nagykanizsa volt a házigazdája a hegyikerékpárosok országos bajnokságának. A mountain bikeosok a helyi Csónakázó-tó mellett mérték össze erejüket, és döntötték el, hogy a következő egy évben ki viselhesse a bajnoki trikót.

A szombati versenynapon a shorttrack, más néven XCC kategória versenyeit rendezték meg. A rövid távon a nőknél az első számú esélyes, Vas Kata Blanka győzött Buzsáki Virág és Bokros Csenge Anna előtt. A férfiak versenyében Palumby Zsombor szerezte meg az első helyet Horváth Áron Mihály és Borsos Benedek előtt, a négyszeres olimpikon Parti András a negyedik helyen zárt.

Vasárnap került sor az XCO versenyekre, vagyis a normál távú, olimpiai versenyszámra. A főversenyen mindkét szombati győztes duplázni tudott. A nők versenyében a tavalyi OB-t kihagyó Vas Kata Blanka a negyedik felnőtt bajnoki címét szerezte meg, a dobogóra Buzsáki Virág és Oravecz Lora állhatott fel. A férfiak viadalát a címvédő Palumby Zsombor nyerte, mellette Borsos Benedek és Horváth Áron Mihály szerepelt még a pódiumon.

Az elit kategória közvetlen utánpótlását jelentő U19-ben a fiúknál Vas Barnabás meggyőző fölénnyel győzött, a lányoknál pedig Greman Szonja mindössze 1 másodperccel tudta maga mögé utasítani Bruchner Reginát.

A hegyikerékpárban olimpiai negyedik helyezett Vas Blanka augusztusban elindul a világbajnokságon is, ahol az XCO-versenyben az U23-asok között méri össze erejét a legjobbakkal.


Hegyikerékpár országos bajnokság, Nagykanizsa

Elit férfiak:

 1. Palumby Zsombor (SVS Pro Team)
 2. Borsos Benedek (SVS Pro Team)
 3. Horváth Áron Mihály (VESC Cycling Team)
 4. Szatmáry András (Cube-Csömör)
 5. Gerely Attila (SVS Pro Team)
 6. Vock Mátyás (Cube-Csömör)
 7. Székely Benedek (Brigetio KSE)
 8. Csonka Olivér (Trek SE-Partinergy)

Elit nők:

 1. Vas Kata Blanka (Team SD Worx)
 2. Buzsáki Virág (JB Brunex Superior Factory Racing)
 3. Oravecz Lora (PCCC)
 4. Leányvári Sára (Cube-Csömör)
 5. Tóth-Almási Borbála (Limit Racing Team)

U19 fiúk:

 1. Vas Barnabás (Cube-Csömör)
 2. Takács Zsombor Tamás (Superior Racing Team)
 3. Endrédi Máté (GreenZone-ZKSE)

U19 lányok:

 1. Greman Szonja (Cube-Csömör)
 2. Bruchner Regina (GreenZone-ZKSE)
 3. Tóth Réka (DSI Cycling Team)

A teljes eredménylistát, U9-től master3-ig a Kanizsa Kupa temposport-oldalán lehet böngészni.

A Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik a közoktatás tananyagába. A diákok esettanulmányokon, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó ismeretanyagot.

Országszerte több mint négyszáz helyszínen várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális eseménye. A Múzeumok Éjszakája idei kiemelt helyszínei Székesfehérvár és Esztergom, de Budapesten és sok vidéki városban is igazi programkavalkádra lehet számítani. A szervezők nem feledkeztek meg a foci Eb-ről sem.

Tesztüzemben immár az utasok számára is elérhető a MÁV integrált útvonaltervező-szolgáltatása. Az EMMA rendszerében elérhető szolgáltatások köre a vasúttársaság szerint a közeljövőben bővülni fog.

A hét közepi, Debrecenben megrendezett időfutam országos bajnokság után vasárnap Pannonhalmán került sor a férfiak és a nők országúti mezőnyversenyére. A 91,2 kilométeres távnak enyhén felhős időben, 21 fokban vágott neki a 15 fős – U23-as és felnőtt – női mezőny. A 16,8 kilométeres Pannonhalma-Győrság-Halomalja-Pázmándfalu-Nyalka-Pannonhalma kört ötször teljesítették a bringások, hogy aztán egy pannonhalmi kis kör után a bencés monostor előtt érjenek célba. A második nagy körben az addig egyben, nyugodt tempóban haladó mezőnyben tempóváltás történt, az elmúlt négy kiírás bajnoka, az U23-as...