Vas Kata Blanka visszavette, Palumby Zsombor megvédte bajnoki címét Nagykanizsán

A tavasszal országúton vitézkedő, és többek között Giro-szakaszt is nyerő Vas Blanka egy időre visszatért a montizáshoz, és egy év kihagyás után újra bajnok lett. A férfiaknál címvédés történt.

A június 22-23-as hétvégén Nagykanizsa volt a házigazdája a hegyikerékpárosok országos bajnokságának. A mountain bikeosok a helyi Csónakázó-tó mellett mérték össze erejüket, és döntötték el, hogy a következő egy évben ki viselhesse a bajnoki trikót.

A szombati versenynapon a shorttrack, más néven XCC kategória versenyeit rendezték meg. A rövid távon a nőknél az első számú esélyes, Vas Kata Blanka győzött Buzsáki Virág és Bokros Csenge Anna előtt. A férfiak versenyében Palumby Zsombor szerezte meg az első helyet Horváth Áron Mihály és Borsos Benedek előtt, a négyszeres olimpikon Parti András a negyedik helyen zárt.

Vasárnap került sor az XCO versenyekre, vagyis a normál távú, olimpiai versenyszámra. A főversenyen mindkét szombati győztes duplázni tudott. A nők versenyében a tavalyi OB-t kihagyó Vas Kata Blanka a negyedik felnőtt bajnoki címét szerezte meg, a dobogóra Buzsáki Virág és Oravecz Lora állhatott fel. A férfiak viadalát a címvédő Palumby Zsombor nyerte, mellette Borsos Benedek és Horváth Áron Mihály szerepelt még a pódiumon.

Az elit kategória közvetlen utánpótlását jelentő U19-ben a fiúknál Vas Barnabás meggyőző fölénnyel győzött, a lányoknál pedig Greman Szonja mindössze 1 másodperccel tudta maga mögé utasítani Bruchner Reginát.

A hegyikerékpárban olimpiai negyedik helyezett Vas Blanka augusztusban elindul a világbajnokságon is, ahol az XCO-versenyben az U23-asok között méri össze erejét a legjobbakkal.


Hegyikerékpár országos bajnokság, Nagykanizsa

Elit férfiak:

 1. Palumby Zsombor (SVS Pro Team)
 2. Borsos Benedek (SVS Pro Team)
 3. Horváth Áron Mihály (VESC Cycling Team)
 4. Szatmáry András (Cube-Csömör)
 5. Gerely Attila (SVS Pro Team)
 6. Vock Mátyás (Cube-Csömör)
 7. Székely Benedek (Brigetio KSE)
 8. Csonka Olivér (Trek SE-Partinergy)

Elit nők:

 1. Vas Kata Blanka (Team SD Worx)
 2. Buzsáki Virág (JB Brunex Superior Factory Racing)
 3. Oravecz Lora (PCCC)
 4. Leányvári Sára (Cube-Csömör)
 5. Tóth-Almási Borbála (Limit Racing Team)

U19 fiúk:

 1. Vas Barnabás (Cube-Csömör)
 2. Takács Zsombor Tamás (Superior Racing Team)
 3. Endrédi Máté (GreenZone-ZKSE)

U19 lányok:

 1. Greman Szonja (Cube-Csömör)
 2. Bruchner Regina (GreenZone-ZKSE)
 3. Tóth Réka (DSI Cycling Team)

A teljes eredménylistát, U9-től master3-ig a Kanizsa Kupa temposport-oldalán lehet böngészni.

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

Tovább bővült a Budapesti Értéktőzsde indexkínálata. A BUX és a BUMIX mellett a középvállalati XTEND, és a közép-európai blue chipeket tartalmazó CETOP részvénykosárral is kereskedhetünk.

A Budapesti értéktőzsde részvényindexe emelkedett a héten. A vezető részvények többsége szintén pluszban zárta a kereskedést.