Vas Kata Blanka simán, Palumby Zsombor nagyot hajrázva nyert Csömörön

Vas Kata Blanka simán, Palumby Zsombor nagyot hajrázva nyert Csömörön

A férfiak versenye nem várt izgalmakat tartogatott a Csömöri Bringafesztiválon. A férfiak és a nők futamában is magyar versenyző nyakába került az aranyérem.

Szombaton immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg az ország egyik legrangosabb hegyikerékpáros versenyét, a Csömöri Bringafesztivált. A helyi Bulgárkertben nyári meleg, és rangos nemzetközi mezőny várta a kilátogató nézőket. Az egész napos esemény során a legkisebbektől a legidősebbekig számos korosztály mérhette össze erejét, és pumpaversenyt is rendeztek.

A legnagyobb érdeklődés természetesen az elit kategóriákra szegeződött, ugyanis a legjobb magyar montisok is ott voltak a rajtnál, és számos más ország bajnoka is eljött, hogy megnehezítse a dolgukat.

A nők mezőnyében az egy héttel korábban bajnoki címet szerző, és a tavasz folyamán országúti kerékpározásban számos szép sikert elérő Vas Kata Blanka számított esélyesnek, és végül magabiztos, hat perces előnnyel elsőként szelte át a célvonalat. A második helyet Buzsáki Virág szerezte meg, így kettős hazai siker született. A dobogó harmadik fokára a friss cseh bajnok Jitka Cabelicka állhatott fel.

A férfiak versenye jóval szorosabban alakult, mint a nőké, sőt, ennél szorosabb nem is lehetett volna. A magyar bajnok Palumby Zsombor és a lengyel bajnok Krzysztof Lukasik fej-fej mellett haladt az élet, a hat körös verseny során hol az egyik, hol a másik volt előrébb. Szerencsére a legfontosabb pillanatban a magyar versenyzőnek sikerült, a másfél órás futam végén sprintbefutó döntött, amiben Palumby bizonyult jobbnak. A harmadik helyen itt is egy cseh versenyző, Jan Skarnitzl végzett.

A felnőttek közvetlen utánpótlását jelentő junior kategóriákban is hazai győzelmek születtek, a lányoknál Bruchner Regina, a fiúknál Vas Barnabás diadalmaskodott.


Csömöri Bringafesztivál

Férfiak

 1. Palumby Zsombor (SVS Pro Team) 1:30.34
 2. Krzysztof Lukasik (JBG-2 Team) azonos idővel
 3. Jan Skarnitzl (Gapp System Kolofix MTB Racing Team) +1:43 perc hátrány

Nők

 1. Vas Kata Blanka (Team SD Worx) 1:25:12
 2. Buzsáki Virág (JB Brunex Superior Factory Racing) +6:04 perc hátrány
 3. Jitka Cabelicka (Gapp System Kolofix MTB Racing Team) +7:56 perc hátrány

Junior fiúk

 1. Vas Barnabás (Cube-Csömör) 1:02:44
 2. Takács Zsombor Tamás (Superior Racing Team) +0:05 perc hátrány
 3. Endrédi Máté (GreenZone-ZKSE) + 2:52 perc hátrány

Junior lányok

 1. Bruchner Regina (GreenZone-ZKSE) 56:36
 2. Greman Szonja (Cube-Csömör) + 1:02 perc hátrány
 3. Miruna Mada (CSM Medias) + 12:17 perc hátrány

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...