Vas Kata Blanka simán, Palumby Zsombor nagyot hajrázva nyert Csömörön

Vas Kata Blanka simán, Palumby Zsombor nagyot hajrázva nyert Csömörön

A férfiak versenye nem várt izgalmakat tartogatott a Csömöri Bringafesztiválon. A férfiak és a nők futamában is magyar versenyző nyakába került az aranyérem.

Szombaton immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg az ország egyik legrangosabb hegyikerékpáros versenyét, a Csömöri Bringafesztivált. A helyi Bulgárkertben nyári meleg, és rangos nemzetközi mezőny várta a kilátogató nézőket. Az egész napos esemény során a legkisebbektől a legidősebbekig számos korosztály mérhette össze erejét, és pumpaversenyt is rendeztek.

A legnagyobb érdeklődés természetesen az elit kategóriákra szegeződött, ugyanis a legjobb magyar montisok is ott voltak a rajtnál, és számos más ország bajnoka is eljött, hogy megnehezítse a dolgukat.

A nők mezőnyében az egy héttel korábban bajnoki címet szerző, és a tavasz folyamán országúti kerékpározásban számos szép sikert elérő Vas Kata Blanka számított esélyesnek, és végül magabiztos, hat perces előnnyel elsőként szelte át a célvonalat. A második helyet Buzsáki Virág szerezte meg, így kettős hazai siker született. A dobogó harmadik fokára a friss cseh bajnok Jitka Cabelicka állhatott fel.

A férfiak versenye jóval szorosabban alakult, mint a nőké, sőt, ennél szorosabb nem is lehetett volna. A magyar bajnok Palumby Zsombor és a lengyel bajnok Krzysztof Lukasik fej-fej mellett haladt az élet, a hat körös verseny során hol az egyik, hol a másik volt előrébb. Szerencsére a legfontosabb pillanatban a magyar versenyzőnek sikerült, a másfél órás futam végén sprintbefutó döntött, amiben Palumby bizonyult jobbnak. A harmadik helyen itt is egy cseh versenyző, Jan Skarnitzl végzett.

A felnőttek közvetlen utánpótlását jelentő junior kategóriákban is hazai győzelmek születtek, a lányoknál Bruchner Regina, a fiúknál Vas Barnabás diadalmaskodott.


Csömöri Bringafesztivál

Férfiak

  1. Palumby Zsombor (SVS Pro Team) 1:30.34
  2. Krzysztof Lukasik (JBG-2 Team) azonos idővel
  3. Jan Skarnitzl (Gapp System Kolofix MTB Racing Team) +1:43 perc hátrány

Nők

  1. Vas Kata Blanka (Team SD Worx) 1:25:12
  2. Buzsáki Virág (JB Brunex Superior Factory Racing) +6:04 perc hátrány
  3. Jitka Cabelicka (Gapp System Kolofix MTB Racing Team) +7:56 perc hátrány

Junior fiúk

  1. Vas Barnabás (Cube-Csömör) 1:02:44
  2. Takács Zsombor Tamás (Superior Racing Team) +0:05 perc hátrány
  3. Endrédi Máté (GreenZone-ZKSE) + 2:52 perc hátrány

Junior lányok

  1. Bruchner Regina (GreenZone-ZKSE) 56:36
  2. Greman Szonja (Cube-Csömör) + 1:02 perc hátrány
  3. Miruna Mada (CSM Medias) + 12:17 perc hátrány

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.