Vas Kata Blanka nyerte a női Giro 8. szakaszát

Vas Kata Blanka nyerte a női Giro 8. szakaszát

A 21 éves magyar kerékpáros élete eddigi legjobb eredményét érte el országúton, miután első lett a Giro Donne szombati etapján.

Újabb nagy magyar siker született országúti kerékpározásban. Vas Kata Blanka – a svájci körversenyen szerzett szakaszgyőzelme után néhány héttel – újabb nagy győzelmet szerzett, ezúttal a Giro d'Italia női versenyén, a Giro Donne nyolcadik szakaszán szelte át elsőként a célvonalat.

Az egyik legfontosabb női többnapos körverseny mezőnye július 8-án, szombaton a Nuoro és Sassari közötti 125,7 kilométeres, kicsit dombos szakasz végén, egy sprintbefutó során ért elsőként célba.

Az SD Worx bringása remek heteken van túl, a svájci körön és a Giron aratott szakaszgyőzelmek között időfutamban és országúti mezőnyversenyben is megvédte magyar bajnoki címét.

November óta működik az osztrák fővárosban Ausztria egyik legmodernebb rehabilitációs központja. A centrumban a világ húsz legjobb robotizált terápiás eszköze segíti az agyvérzésen átesettek, sclerosis multiplexes betegek és traumás gerincsérültek mozgásszervi rehabilitációját, jelentősen növelve a fizioterápia hatékonyságát.

Tovább bővült a Budapesti Értéktőzsde indexkínálata. A BUX és a BUMIX mellett a középvállalati XTEND, és a közép-európai blue chipeket tartalmazó CETOP részvénykosárral is kereskedhetünk.

A Budapesti értéktőzsde részvényindexe emelkedett a héten. A vezető részvények többsége szintén pluszban zárta a kereskedést.