Vas Kata Blanka nyerte a női Giro 8. szakaszát

Vas Kata Blanka nyerte a női Giro 8. szakaszát

A 21 éves magyar kerékpáros élete eddigi legjobb eredményét érte el országúton, miután első lett a Giro Donne szombati etapján.

Újabb nagy magyar siker született országúti kerékpározásban. Vas Kata Blanka – a svájci körversenyen szerzett szakaszgyőzelme után néhány héttel – újabb nagy győzelmet szerzett, ezúttal a Giro d'Italia női versenyén, a Giro Donne nyolcadik szakaszán szelte át elsőként a célvonalat.

Az egyik legfontosabb női többnapos körverseny mezőnye július 8-án, szombaton a Nuoro és Sassari közötti 125,7 kilométeres, kicsit dombos szakasz végén, egy sprintbefutó során ért elsőként célba.

Az SD Worx bringása remek heteken van túl, a svájci körön és a Giron aratott szakaszgyőzelmek között időfutamban és országúti mezőnyversenyben is megvédte magyar bajnoki címét.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...