Vas Kata Blanka nyerte a női Giro 8. szakaszát

Vas Kata Blanka nyerte a női Giro 8. szakaszát

A 21 éves magyar kerékpáros élete eddigi legjobb eredményét érte el országúton, miután első lett a Giro Donne szombati etapján.

Újabb nagy magyar siker született országúti kerékpározásban. Vas Kata Blanka – a svájci körversenyen szerzett szakaszgyőzelme után néhány héttel – újabb nagy győzelmet szerzett, ezúttal a Giro d'Italia női versenyén, a Giro Donne nyolcadik szakaszán szelte át elsőként a célvonalat.

Az egyik legfontosabb női többnapos körverseny mezőnye július 8-án, szombaton a Nuoro és Sassari közötti 125,7 kilométeres, kicsit dombos szakasz végén, egy sprintbefutó során ért elsőként célba.

Az SD Worx bringása remek heteken van túl, a svájci körön és a Giron aratott szakaszgyőzelmek között időfutamban és országúti mezőnyversenyben is megvédte magyar bajnoki címét.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.