Kétszáz új kerékpárral bővül a Mol Bubi hálózata

Kétszáz új kerékpárral bővül a Mol Bubi hálózata

Júliusban tovább Ismét bővül a fővárosi közbringa-rendszer, ezúttal 200 új kerékpárt állítanak forgalomba. Immár 196 gyűjtőállomás várja a biciklivel közlekedőket.

A Budapesti Közlekedési Központ tovább bővíti a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás eszközparkját – derült ki a BKK közleményéből. A június végén átadott új zuglói gyűjtőállomások üzembe helyezése után nem sokkal 200 vadonatúj kerékpárral is bővülni fog a rendszer, így összesen már 2460 bringát használhatnak a Bubival közlekedők.

A közlekedési vállalat amiatt döntött az újabb fejlesztés mellett, mert a közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a 2021-es megújulás óta folyamatosan emelkedik, és a felhasználók egyértelműen a kerékpárflotta bővítését említik legfontosabb igényként. A BKK 2021 május újranyitás óta több ütemben összesen 1260 darab új Bubi kerékpárt állított forgalomba, amivel a korábbi flotta több mint duplájára duzzadt.

A vállalat adatai alapján a közbringa-hálózat az év minden szakaszában rekordokat dönt. A téli hónapokban a Mol Bubi havi és átlagos használata a korábbi évek hasonló időszakához képest 60-70 százalékkal emelkedett. Májusban megtörtént az ötmilliomodik utazás is a Mol Bubival.

Idén júniusban a havi összutazásszámban állított be rekordot a szolgáltatás, miután egy hónap alatt több mit 389 ezer utazás történt. A júniusban megrendezett Mozgás Éjszakáján a 20 kilométeres kerékpártúrát is többen a Mol Bubi kerékpárokkal teljesítették, a GazMag munkatársa is ezt a megoldást próbálta ki.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.