Kétszáz új kerékpárral bővül a Mol Bubi hálózata

Kétszáz új kerékpárral bővül a Mol Bubi hálózata

Júliusban tovább Ismét bővül a fővárosi közbringa-rendszer, ezúttal 200 új kerékpárt állítanak forgalomba. Immár 196 gyűjtőállomás várja a biciklivel közlekedőket.

A Budapesti Közlekedési Központ tovább bővíti a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás eszközparkját – derült ki a BKK közleményéből. A június végén átadott új zuglói gyűjtőállomások üzembe helyezése után nem sokkal 200 vadonatúj kerékpárral is bővülni fog a rendszer, így összesen már 2460 bringát használhatnak a Bubival közlekedők.

A közlekedési vállalat amiatt döntött az újabb fejlesztés mellett, mert a közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a 2021-es megújulás óta folyamatosan emelkedik, és a felhasználók egyértelműen a kerékpárflotta bővítését említik legfontosabb igényként. A BKK 2021 május újranyitás óta több ütemben összesen 1260 darab új Bubi kerékpárt állított forgalomba, amivel a korábbi flotta több mint duplájára duzzadt.

A vállalat adatai alapján a közbringa-hálózat az év minden szakaszában rekordokat dönt. A téli hónapokban a Mol Bubi havi és átlagos használata a korábbi évek hasonló időszakához képest 60-70 százalékkal emelkedett. Májusban megtörtént az ötmilliomodik utazás is a Mol Bubival.

Idén júniusban a havi összutazásszámban állított be rekordot a szolgáltatás, miután egy hónap alatt több mit 389 ezer utazás történt. A júniusban megrendezett Mozgás Éjszakáján a 20 kilométeres kerékpártúrát is többen a Mol Bubi kerékpárokkal teljesítették, a GazMag munkatársa is ezt a megoldást próbálta ki.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.