Minden harmadik BKK-jegyet digitálisan vesznek meg az utasok

Minden harmadik BKK-jegyet digitálisan vesznek meg az utasok

Másfél évvel az indulás után átlépte a 3 milliós letöltési számot a BKK applikációja. A rendelkezésre álló adatok alapján a BudapestGO már nemcsak a fővárosiak körében népszerű.

Az első másfél év tapasztalatai alapján beváltotta a hozzá fűzött reményeket a BudapestGO, ugyanis egyre többen használják a Budapesti Közlekedési Központ applikációját. A közlekedési vállalat tavaly februárban indította el az alkalmazás, az azóta eltelt időben pedig már több mint 3 millió okoseszközre töltötték le azt az utasok.

Ez a letöltésszám azt is mutatja, hogy az applikáció nem csupán a budapesti lakosok számára hasznos, a felhasználók köre jóval szélesebb ennél. A magas letöltési számhoz a magyar fővárosba látogató külföldiek is hozzájárultak, illetve azok a főváros környékén, vagy a vidéki városokban élők is növelik, akik jellemzően a Volánbuszt, vagy más, helyi buszjáratokat használnak.

A letöltések mellett az applikációt aktívan használók száma is hónapról hónapra emelkedik. Eddig már 1,2 millióan regisztráltak az alkalmazásba. A Budapesti Közlekedési Központ többfunkciós szolgáltatást nyújtó alkalmazásával az ügyfelek eddig összesen nagyjából 50 millió útvonalat terveztek, és 8,3 millió jegyet és bérletet vásároltak.

Ma már minden harmadik BKK-jegyet digitális felületeken vásárolnak az utasok a BudapestGO-nak köszönhetően.

A BKK saját felmérésének eredményei lapján az utasok elégedettek az alkalmazással. Nagy részük úgy érzi, hogy az applikáció nagyon kompakt, mindig kéznél van, kényelmes és felhasználóbarát, egy helyen elérhető benne minden fontos funkció, ami a közösségi közlekedéshez szükséges.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.