Új helyszínen létesített Bubi-állomásokat a BKK

Új helyszínen létesített Bubi-állomásokat a BKK

A főváros XIV. kerületében bővült a közbringa-rendszer szolgáltatási területe. A városligeti állomások után újabb hat zuglói helyszínnel lett nagyobb a Mol Bubi hálózata.

Június utolsó napján újabb helyszíneken lettek elérhetők a Mol Bubi körbringarendszer kerékpárjai. A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal a XIV. kerületben adott át hat új gyűjtőállomást, ahol bármikor felvehetők és lerakhatók a közbringák.

Az új állomások:

  • az Egressy út és a Stefánia út kereszteződésében,
  • a Stefánia út és a Thököly út kereszteződésében,
  • a Zugló vasútállomásnál,
  • a Kacsóh Pongrác úton,
  • a Papp László Budapest Sportarénánál, és
  • a Reiner Frigyes parkban.

Az új zuglói gyűjtőállomások a XIV. kerület Önkormányzata, a Sportarénánál található pedig a Papp László Budapest Sportaréna finanszírozásával valósult meg.

A BKK célja az volt, hogy elsősorban olyan új helyszíneken legyenek elérhetők a Mol Bubik, ahol sokan megfordulnak. A társaság arra is törekedett, hogy a népszerű kulturális és sportesemények helyszíneit (a Budapest Sportarénát, és a Puskás Arénát) többféle közlekedési eszközzel lehessen kényelmesen megközelíteni. 

Ezentúl a közbringák felvehetők a többi között a Papp László Budapest Sportarénánál és a Zugló vasútállomásnál is. Így a kerékpárokról át lehet szállni forgalmas járatokra, akár az 1-es villamosra, vagy a MÁV vonataira, és Bubival is elérhetők lesznek az itt megrendezett nagyszabású kulturális- és sportprogramokra.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.