Egy újabb negyedik helyezést szerzett Vas Kata Blanka

A szombati fantasztikus szakaszgyőzelem után ezúttal a negyedik helyen végzett a Svájci Körverseny harmadik szakaszán a 21 éves magyar kerékpáros.

Továbbra is jó versenyt fut s Svájci Körversenyen Vas Kata Blanka. Szombaton megnyerte az első szakaszt, és felvehette az élen állónak járó sárga trikót is. Vasárnap, ahogy azt várni lehetett, az időfutamban elmaradt a világ legjobbjaitól. Hétfőn azonban ismét fontos szerep jutott a SD Worx 21 éves bringásának.

A St. Gallen és Ebnat-Kappel közötti 120,8 kilométeres szakaszon benne volt a nap szökésében is. Bár a csoportot végül utolérték, sokáig úgy tűnt, hogy az egyedül elöl maradt szlovén Urska Zigart hazaér, de végül 80 méterrel a cél előtt utolérték őt, így ismét következett a sprint. Vas Blanka ezúttal is csatázott a győzelemért, de nem sikerült elsőként áthaladnia a célvonalon, a győztes olasz Eleonora Gasparinivel azonos idővel a negyedik helyen zárt. (Korábban a Vuelta Femeninán kétszer is ugyanezt a helyezést érte el.)

Az összetettben továbbra is Vas Blanka csapattársa, a vasárnapi időfutamot megnyerő svájci Marlen Reusser vezet. A magyar versenyző a negyedik helyért járó pontokkal azonban ismét átvette a vezetést a pontversenyben, így kedden ő viselheti a fekete trikót.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.