Újabb negyedik helyet zsebelt be Vas Blanka a Vueltán

A spanyol körverseny, a Vuelta Femenina második szakasza után a negyedik szakaszon is remek eredményt ért el az első számú magyar nő kerékpárversenyző.

Tovább folytatja jó szereplését a Vuelta a Espana kerékpáros körverseny női versenyében Vas Kata Blanka. Az SD Worx 21 éves magyar bringása kedden a második szakaszon a mezőnyhajrát követően a negyedik helyen ért célba, és csütörtökön a negyedik szakaszok megismételte ezt a teljesítményt.

A Cuenca és Guadalajara közötti, 133,1 kilométeres szakaszon a két nappal ezelőttihez hasonlóan ezúttal is mezőnyhajrára került sor, ahol ismét az akkor győztes a holland Marianne Vos diadalmaskodott, aki ezzel tovább erősítette első helyét az összetettben. Vas Blanka a győztessel azonos idővel, a dán Emma Cecilie Norsgaard Jorgensen, valamint az SD Worxben tekerő svájci Marlen Reusser után negyedikként szelte át a célvonalat.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.