Huszadik alkalommal osztotta ki rangos díját a Budapesti Értéktőzsde

Huszadik alkalommal osztotta ki rangos díját a Budapesti Értéktőzsde

Az BÉT Kochmeister díját az idei kiírásban két egyetemi hallgató megosztva kapta meg, ünnepélyes csengetés keretében fejenként negyedmillió forintos jutalmat kaptak.

A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) verseny Közgazdasági szekciójában pályázó diákjaiból kerültek ki a BÉT Kochmeister díját. A rangos elismerést Kochmeister Frigyesről nevezték el, akinek kiemelkedő szerepe volt a Budapesti Áru- és Értéktőzsde megalapításában. A amellett, hogy a báró vezette a tőzsdét előkészítő bizottságot, a Tőzsde első elnökévé is megválasztották, amely pozíciót több, mint harminc évig, 1864. és 1900. között töltötte be. A Kochmeister-díjat 2004-ben alapította a Tőzsde, és azóta is minden évben átadásra kerül a díj a magyarországi felsőoktatásban tanulók számára.

Az idei évben, rendhagyó módon az OTDK (Országos Tudományos Diákköri Konferencia) Közgazdaságtudományi szekciójának keretében volt lehetőségük a diákoknak a rangos elismerés megszerzésére, amelynek a komáromi Selye János Egyetem volt a házigazdája.

Az elismerést Szabó István és Till Gábor nyerték el, mindketten a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói. Szabó István dolgozatában a BÉT középvállalatokra specializált platformja, a BÉT Xtend nyújtotta lehetőségeket a kis- és középvállalkozások nézőpontjából értékelte. Till Gábor többek között a befektetői pszichológia és a fundamentális változók szerepét vizsgálta a részvényhozamok alakulásában.

A győztesek fejenként 250-250 ezer forint pénzjutalomban részesültek, amelyet a Budapesti Értéktőzsde egy ünnepélyes csengetés keretében nyújtott át.

A BÉT számára kiemelt jelentőségű a lakosság, különösképp a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztése. Ezen törekvésünk egyik kiemelt pillére a Kochmeister-díj, amelynek keretében évről évre kiemelkedő minőségű pályamunkákkal találkozunk. Idén sem volt ez másként, illetve bízunk benne, hogy a következő években is folytatódik a tradíció. Gratulálok az idei győzteseknek! – nyilatkozta a díjak átadását követően Máté-Tóth István, a BÉT vezérigazgató-helyettese.

Januárhoz képest 8 százalékkal több hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők. Az eladó lakások és házak kínálata 146 ezerre bővült. Országrészenként eltérő mértékű az emelkedés.