Rekordot döntött a BÉT ELITE programja

Rekordot döntött a BÉT ELITE programja

A tavalyi évben minden eddiginél több magyarországi középvállalat abszolválta sikeresen a kétéves programot.

Az ELITE Program 2012-ben, Milánóban indult azzal a céllal, hogy vállalatirányítási tudással vértezze fel a külső finanszírozás igénybevételét tervező, vagy éppen generációváltás előtt álló és növekedni képes vállalatokat. A programhoz napjainkig 23 ország csaknem 1300 vállalata csatlakozott, akik 34 különböző szektort képviselnek, így az ELITE Program az oktatáson túl a kkv-k egyik legnagyobb nemzetközi közösségét is kínálja a résztvevőknek.

A 23 ország között hazánk is szerepel. A Budapesti Értéktőzsde a BÉT-ELITE partnerség keretében kínálja a korszerű vállalatfejlesztési képzést hazai vállalatok számára, amely a vállalatvezetési és finanszírozási ismeretek mellett jelentős hazai és nemzetközi networking lehetőséget, és külső finanszírozási utakat nyit a cégek számára.

A 2022-ben globálisan a tizedik, a BÉT-en ötödik évfordulóját ünneplő programot minden korábbi évet felülmúlva, összesen 21 hazai társaság végezte el sikerrel.

A magyarországi ELITE közösséghez a tavalyi év során emellett további három vállalat csatlakozott.

A kétéves oktatási program során a nemzetközi csapattal együtt végzett angol nyelvű modulok mellett a Budapesti Értéktőzsde a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is magyar nyelvű workshopok széles spektrumát kínálta, a vállalatirányítási módszereken és eszközökön keresztül az ESG szempontrendszer vállalati stratégiába való beépítéséig.

A magyarországi ELITE-cégek ezek alkalmával a legnevesebb szakértőktől kaphattak a hazai üzleti környezetre szabott, naprakész, gyakorlatias információkat. A rendezvények – amelyeken a képzésben aktív cégek képviselői mellett számos öregdiák is részt vett – alkalmat adtak a vállalatoknak és a többi piaci szereplőnek a kapcsolatépítésre is.

Rendkívül értékes visszajelzés számunkra, hogy a résztvevők elmondása alapján az ELITE Program moduljai számos olyan területen bővítették tudásukat, amelyeket a gyakorlatban is fel tudnak használni növekedési terveik megvalósítására. A szemléletmód, összetett stratégiai gondolkodás és a jövőtervezés elsajátítása mellett a programot elvégzők a networking lehetőségeknek köszönhetően egy fejlődést támogató közösségbe is belépést nyernek. A vállalatfejlesztési képzés sikere a Budapesti Értéktőzsde kkv-szektor fejlődésének támogatásával kapcsolatos, hosszútávú stratégiai céljait is szolgálja. Bízunk benne, hogy az ELITE Program öregdiákjai közül egyre többet köszönthetünk majd a BÉT Xtend platformján is – értékelte a program tavalyi eredményeit Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.