Élménnyé tenné a közösségi közlekedést a BKK

Élménnyé tenné a közösségi közlekedést a BKK

Még vonzóbbá tenné potenciális utasa számára, emiatt tovább fejlesztené a közösségi közlekedés által nyújtott előnyöket a BKK. A közelmúltban elindított UPPER projekt célja a közösségi közlekedés szerepének megerősítése a városokban.

A közösségi közlekedésnek meghatározó szerepe van a városok életében, fejlődésében, hiszen működésüknek köszönhetően jelentős számú ember mozoghat a városon belül gyorsan, hatékonyan, környezetbarát módon. Az év elején elindított UPPER projekt keretében a közösségi közlekedés által nyújtott előnyöket szeretné tovább növelni a Budapesti Közlekedési Központ, és még vonzóbbá, utasbarátabbá tenné a szolgáltatást a vállalat. Egyúttal a zéróemissziós mobilitás arányának és versenyképességének növeléséhez is hozzájárulna a társaság, támogatva a 2030-ra elérendő Európai Uniós Zöld Megállapodást.

A BKK az UPPER projekt keretében tovább fejlesztené a BudapestGO utazástervező rendszert, valamint és bővítené annak a funkcióit is. Szintén fejlesztené a közösségi közlekedést előnyben részesítő intézkedéseket, ösztönözné a multimodális (részben közösségi közlekedés, részben más közlekedési mód használatával történő) utazásokat Multimodális Digitális Mobilitási Csomagok létrehozásával, illetve javítaná a közösségi közlekedési szolgáltatások hatékonyságát és kényelmét is.

A mintegy 23 millió euró (8,8 milliárd forint) költségvetésű projekt megnyitó eseményét 2023 januárjában tartották Brüsszelben, a Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség (UITP) jóvoltából, amelyen a Budapesti Közlekedési Központ kollégái is részt vettek.

A BKK eddigi legnagyobb költségvetésű, 70 százalékban az Európai Unió által támogatott kutatás-fejlesztési projektje a tervek szerint négy évig tart majd, többek között olyan partnervárosok részvételével, mint Oslo, Róma, Mannheim és Valencia.

Az UPPER projektről bővebb információk a BKK weboldalán olvashatók.

A tartós hőség megterheli a szervezetet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A legmagasabb szintű hőségriasztást július 18-ig hosszabbította meg az NNGYK és a Katasztrófavédelem.

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében. Kifejezetten nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a várakozásoknak megfelelően valamelyest a hollandok voltak aktívabbak. Ugyan nagy helyzet nem volt a meccs elején, az Oranje mégis vezetést szerzett Simons egyéni villanásának köszönhetően, ugyanis labdaszerzése után egy pontos lövéssel maga is fejezte be az akciót. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak az angolok, akik 11-esből hamar egy...