Élménnyé tenné a közösségi közlekedést a BKK

Élménnyé tenné a közösségi közlekedést a BKK

Még vonzóbbá tenné potenciális utasa számára, emiatt tovább fejlesztené a közösségi közlekedés által nyújtott előnyöket a BKK. A közelmúltban elindított UPPER projekt célja a közösségi közlekedés szerepének megerősítése a városokban.

A közösségi közlekedésnek meghatározó szerepe van a városok életében, fejlődésében, hiszen működésüknek köszönhetően jelentős számú ember mozoghat a városon belül gyorsan, hatékonyan, környezetbarát módon. Az év elején elindított UPPER projekt keretében a közösségi közlekedés által nyújtott előnyöket szeretné tovább növelni a Budapesti Közlekedési Központ, és még vonzóbbá, utasbarátabbá tenné a szolgáltatást a vállalat. Egyúttal a zéróemissziós mobilitás arányának és versenyképességének növeléséhez is hozzájárulna a társaság, támogatva a 2030-ra elérendő Európai Uniós Zöld Megállapodást.

A BKK az UPPER projekt keretében tovább fejlesztené a BudapestGO utazástervező rendszert, valamint és bővítené annak a funkcióit is. Szintén fejlesztené a közösségi közlekedést előnyben részesítő intézkedéseket, ösztönözné a multimodális (részben közösségi közlekedés, részben más közlekedési mód használatával történő) utazásokat Multimodális Digitális Mobilitási Csomagok létrehozásával, illetve javítaná a közösségi közlekedési szolgáltatások hatékonyságát és kényelmét is.

A mintegy 23 millió euró (8,8 milliárd forint) költségvetésű projekt megnyitó eseményét 2023 januárjában tartották Brüsszelben, a Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség (UITP) jóvoltából, amelyen a Budapesti Közlekedési Központ kollégái is részt vettek.

A BKK eddigi legnagyobb költségvetésű, 70 százalékban az Európai Unió által támogatott kutatás-fejlesztési projektje a tervek szerint négy évig tart majd, többek között olyan partnervárosok részvételével, mint Oslo, Róma, Mannheim és Valencia.

Az UPPER projektről bővebb információk a BKK weboldalán olvashatók.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.