Akadálymentesítette honlapját és applikációit a BKK

Akadálymentesítette honlapját és applikációit a BKK

Lezárult az EU kutatásfejlesztési keretprogramjából finanszírozott DANOVA-projekt, melynek keretében a vak és gyengénlátó utasok közlekedését segítő fejlesztéseket végzett a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ céljai között szerepel, hogy megfelelő közlekedési szolgáltatást nyújtson vak és gyengénlátó, illetve minden speciális közlekedési igényű utasa számára. A 2022 decemberében lezárult, az Európai Unió Interreg Danube kutatásfejlesztési keretprogramjából finanszírozott “DANOVA – Innovatív közlekedési szolgáltatások vak és gyengénlátó utasok részére a Duna régióban” nevű projekt keretében a BKK-nak lehetősége nyílt a vak és gyengénlátó utasok közlekedését segítő fejlesztéseket megvalósítani – ismertette közleményében a közlekedési vállalat.

A projektnek köszönhetően akadálymentessé tették a BKK honlapját, a BudapestGO applikációt és a webes utazástervező alkalmazásokat egyaránt. Megtörtént az akadálymentességi felmérése Budapest belváros gyalogos felületeinek is.

A megvalósult fejlesztések mellett fontos szerepet kapott a szemléletformálás is, ennek szellemében a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével együttműködve szemléletformáló workshopot tartott.

A DANOVA-projekt célja, hogy támogassa a vak és gyengénlátó utasok önálló közlekedését a forgalmasabb közlekedési csomópontokon (például vasúti pályaudvarok, kikötők, repülőterek).

Európában több mint 30 millió olyan látássérült él, aki nem tud önállóan közlekedni, mert a közlekedési rendszerek mintegy 96 százaléka még mindig nem teljesen akadálymentes számukra.

Budapestet képviselve a BKK és a Budapest Airport a DANOVA projekt magyar partnerei.

A DANOVA-projektről további információkat a BKK honlapján lehet olvasni.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.