Fem Van Empel a női cyclocross világbajnoka, Vas Kata Blanka a 11. lett

Fem Van Empel a női cyclocross világbajnoka, Vas Kata Blanka a 11. lett

Hazai győzelem született a terepkerékpár világbajnokság női versenyében, a holland Fem Van Empel magabiztos sikert aratott.

A hollandiai Hoogerheide volt a házigazdája a 2023-as cyclocross világbajnokságnak. A női versenyre szombaton került sor. A terepkerékpáros szezon utolsó nagy versenyén papírforma eredmények születtek, a holland versenyző kisajátították maguknak a dobogót. Az összetett világkupát megnyerő Fem Van Empel magabiztos versenyzéssel nyerte meg a vb-t, Puck Pieterse és Lucinda Brand előtt.

A verseny egyetlen magyar indulója, Vas Kata Blanka versenyét defekt is hátráltatta, végül a 11. helyen ért célba. A 21 éves magyar versenyzőnek betegségekkel is nehezített hosszú szezonja volt, azonban így is sikerült egy Európa-bajnoki bronzéremmel gazdagítania gyűjteményét.

A világbajnokságon junior (U19-es) lányok versenyében is volt magyar érdekeltség, a 16 éves Bruchner Regina a 21. helyen végzett.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.